3 + 5 ok, amiért nagyon várjuk az új Star Wars-filmet

Nem kell már sokat várni, hogy a Star Wars legújabb része, a Zsivány Egyes mozikba kerüljön. A készítők pedig addig sem hagyják nyugodni a rajongókat: három tévészpotot és egy kulisszák mögé bepillantást engedő videót is megjelentettek a legutóbbi előzetes óta. Ennek apropóján összeszedtük, hogy az eddigiek alapján mi várható a filmben.

Először beszéljen helyettünk a 3 új tévészpot:

Együtt

Remény

Álom

És most jöjjenek a szavak és velük együtt az öt ok, amiért nagyon kíváncsiak vagyunk a filmre:

Darth Vader visszatér

Rogue One: A Star Wars Story Darth Vader Photo credit: Lucasfilm/ILM ©2016 Lucasfilm Ltd. All Rights Reserved.

Nincs Star Wars-mozi a legendás gonosztevő nélkül, aki az első hivatalos előzetes utolsó képkockáin sokatmondó helyzetben tűnik fel: éppen egy monitort bámul, ebből pedig arra lehet következtetni, hogy Vader nagyúr ismét készül valamire. A második előzetesben pedig az is felsejlik, hogy tervét a Birodalom egyik titokzatos vezetője, Osron Krennic igazgató társaságában készül véghez vinni.

Kiderül, ki tervezte a Halálcsillagot

landscape-1460037110-rogue-one-star-wars-death-star

A legpusztítóbb és legnagyobb űrállomás tervezőjének kiléte a kultikus filmsorozat története során végig titokban maradt, ám a Zsivány Egyesben erre is fény derül. A második előzetes alapján az egyik kulcsfontosságú figura, Jyn Erso (Felicity Jones) apja, Galen Erso a felelős azért, hogy létrejöhetett egy olyan szerkezet, amely egy egész bolygó elpusztítására képes.

Egy mentőakció van kilátásban

Rogue-One-A-Star-Wars-Story-Trailer-3-Galen-Erso-in-rain1

Jyn Erso és csapata mindenüket kockára tennék azért, hogy megmentsék a bolygót, ennek érdekében pedig Galen Ersót is meg kell találniuk. Míg a lázadók többsége számára ez egy sima túszejtésnek ígérkezik, a lány egy személyes küldetést, egy mentőakciót lát benne, ami rég látott apjáért zajlik. Jyn mindent bevet azért, hogy megtudja, hogyan vetemedhetett apja a Halálcsillag megépítésére.

Kiderült, mit jelent a Zsivány Egyes

048233

Míg eleinte azt hihettük, a Zsivány Egyes egy űrhajó neve, vagy éppen a lázadók mentőakcióját jelöli, addig az új előzetesből kiderült, hogy az valójában egy hívó kód, amivel a Birodalom felé vezető úton azonosítják magukat az űrhajó utasai.

Mégis van remény a győzelemre

star-wars-rogue-one-trailer-breakdown-0001-1366x768

Az első előzetes elég komornak festette le a lázadók helyzetét, sokáig úgy tűnt, semmi esély rá, hogy győzelemre vigyék küldetésüket. A második kisfilm azonban már rengeteg reménnyel kecsegtet. A lázadók elszántak, azt pedig már régóta tudjuk, hogy a pozitív gondolkodás félsiker. De akármi is legyen a Zsivány Egyes történetének a kimenetele, egy biztos: galaktikus izgalmakra számíthatunk ezúttal is.

Szöveg: F.R.

Fotó: Pinterest, Youtube

Forrás: rollingstone.com