Tom és Jerrytől a Gilmore lányokig – A legjobb barátságok nyomában

Vannak olyan barátságok a popkultúrában, amelyek így vagy úgy, de példaértékkel bírnak. Nem is ragoznánk tovább, következzenek a legmeghatározóbb párosok az e heti Nők Lapja Téma cikkéhez kapcsolódva!

Tom és Jerry

tom-és-jerry

Ha macska-egér harc, akkor Tom és Jerry. Generációk nőttek fel a két rajzfilmfigura vidám csatározásain, de a sorozat népszerűségét bizonyítja az is, hogy alkotóinak hét Oscar-díjat sikerült bezsebelniük egy ilyen egyszerű történettel. Néha csak ennyi a siker záloga: az egyszerűség. Nem kell mindig mindent túlgondolni.

Lorelai és Rory Gilmore

lorelai-és-rory

Anya-lánya kapcsolat, extrákkal. Na persze nem olyan értelemben, ahogyan mostanság ez a szó használatos, sokkal inkább arról van szó, hogy ritka az afféle rokoni viszony, amit ennyire mély barátság is összefűz – kicsit irigykedünk is rájuk. :-)

Sherlock és Watson

sherlock-és-watson

Sir Arthur Conan Doyle kitalált nyomozója és segédje az irodalomtörténet egyik legütősebb párosa, akik úgy egészítik ki kiegészítik egymást, mint egy puzzle két darabja: Sherlock briliáns elméje mit sem érne Watson érzelmi intelligenciája nélkül. Benedict Cumberbath pedig az egyik legjobb Holmes, akit valaha láttunk.

Spock és Kirk kapitány

kirk-és-spock

A szabálytisztelő és a renitens. A megfontolt és a spontán. Az érzelemmentes és az érzelmes. Sorolhatnánk még, mennyi mindenben különbözik a Star Trek-univerzum két főszereplője, de az biztos, hogy bármennyire mások is, egymásra mindig számíthatnak.

Zsákos Frodó és Csavardi Samu

frodo-és-samu

Ha valaha el kellene vinnünk az Egy Gyűrűt Mordorba, csakis Samut kérnénk meg, hogy velünk tartson, mert nála hűségesebb és elszántabb barátot keresve sem találhatnánk. Az a gyanúnk, hogy Frodó már az út felénél feladta volna a küzdelmet, ha nincs ott Samu, hogy tartsa benne a lelket.

Frédi és Béni

frédi-és-béni

A kőkorszaki szakik kalandjai akár napjainkba átültetve is működnének: a két barát, aki mindig zűrbe kerül, de valahogy mégis sikerül kimászniuk belőle, nagyon is aktuális téma – minden sitcom erre épít. És arra, hogy a feleségeknek, barátnőknek a megoldásban mekkora szerepe van. :)

Thelma és Louise

thelma-és-louise

Egy igazi barát mindig ott áll a másik mellett, bármi történjen is, legyen szó egy őrült hétvégéről, vagy arról, hogy Mexikóba szöknek a rendőrség elől, mert lelőttek valakit.

Murtaugh és Riggs

murtaugh-és-riggs

Úgy tartja a mondás, hogy két dudás egy csárdában nem fér meg, de ők a tökéletes példa arra, hogy olykor azért mégis. Ha nem így lenne, nem született volna négy Halálos fegyver-film a legendás párossal, sőt, nem készítettek volna belőle sorozatot is 2016-ban.

Michael Knight és K.I.T.T.

michael-és-kitt

Alig akadhatott annak idején fiú (és szerintünk lány is), aki ne irigyelte volna Michael Knightot, hiszen egy olyan autó, mint K.I.T.T., nem terem minden bokorban. Gyors, okos, és jobbára humorérzéke is van, ráadásul mindig ott van, ha Michaelnek szüksége van rá. Hát mi ez, ha nem igaz barátság?

Rachel és Monica

rachel-és-monica

Az iskolai barátságok idővel eltűnnek az életünkből, de azért jó tudni, hogy mindegy, mennyi idő telik el, a másikra mindig lehet számítani, pláne akkor, ha épp az esküvőnkről szökünk meg, és szükségünk van valakire, akinél meghúzhatjuk magunkat. ;)

A Nők Lapja 2016/42. számában bővebben olvashattok arról, miért van szükségünk barátokra. A magazin az előfizetőkhöz október 18-án, az újságárusokhoz pedig október 19-én érkezik.

Szöveg: D.A.

Fotó: Pinterest, theredlist.com