A sorozatgyártásban az ősz számít az év kezdetének, aki labdába akar rúgni egy-egy szériával, ilyenkor indítja útjára a saját tv-showját. Az idei felhozatalban van néhány egészen kiemelkedő produkció is – ezeket mutatjuk be nektek.

Westworld

Szereplők: Evan Rachel Wood, James Mardsen, Ed Harris, Anthony Hopkins, Ben Barnes

Képzeljetek el egy mesterségesen kialakított, western témájú élményparkot, melyet androidokkal népesítettek be, hogy a gazdag vendégek kiélhessék rajtuk mindennemű – tényleg mindennemű – vágyaikat. Ez Westworld birodalma, ami úgy működik, mint egy tévésorozat: van egy kreatív vezető, aki az egészet irányítja, de a showrunner az, aki az egyes vendégek és hostok történetét alakítja. Persze, ha valamit megtanultunk már az efféle élményparkok történetéből ­– lásd Jurassic Park –, mindig csúszhat hiba a számításba. Így történik ez a Westworldben is: egy olyan meghibásodás lép fel, amiről egyelőre még nem lehet tudni, hogy a parkban élőket vagy a látogatókat veszélyezteti-e jobban.

Kinek ajánljuk?

Mindenkinek, aki szereti a sci-fi és az akció egyvelegét, ráadásul nem áll tőle távol az efféle futurisztikus történetvezetés. Sőt, azoknak is, akik kedvelték a 1973-as Feltámad a vadnyugatot, hiszen a széria ennek a filmnek az újragondolása.

Better Things

Szereplők: Pamela Adlon, Mikey Madison, Hannah Alligood, Olivia Edward

Nem könnyű három gyermeket egyedül nevelő anyának lenni, pláne akkor, ha az ember mindemellett színésznőként próbál boldogulni Hollywoodban, hiszen tudjuk, mennyire mostoha tud lenni az álomgyár taposómalma – bizonyos kor felett elég nehéz szerepet kapni. Ennek ellenére Sam kitartóan próbál a munka és az anyaság útvesztőjében lavírozni, még úgy is, hogy más-más korban lévő lányainak problémái néha – úgy tűnik – meghaladják a megoldóképességeit.

Kinek ajánljuk?

Aki kedveli a szókimondást, a nyers valóságot, a sötét humort és legalább egyszer már átélte, milyen az, amikor az ember gyereke a pláza közepén kezd el hisztizni, és ezért felháborodott pillantásokat kell bezsebelnie. ;)

https://www.youtube.com/watch?v=UivyT8nZVx8

Timeless

Szereplők: Chad Rook, Abigail Spencer, Matt Lanter, Goran Višnjić

Az időutazás korát éljük, ami a sorozatgyártást illeti, a szezonban ugyanis legalább három múlt- és jövőjáró széria indult útjára, de minket egyedül a Timeless győzött meg.  A történet végtelenül egyszerű: egy történész, egy katona és egy programozó visszautaznak az időben, hogy elkapjanak egy férfit, aki szintén lopott magának egy masinát, hogy utazgason az évszázadokban – bár azt, hogy miért tette, nem lehet tudni. Mindenesetre a főhősök utána indulnak, hogy megállítsák, és közben megakadályozzák, hogy a férfi megváltoztassa a múltat. Első hallásra talán úgy tűnik, hogy a történet tizenkettő egy tucat, de mi látunk benne valamit, ami jónak ígérkezik.

Kinek ajánljuk?

Azoknak, akik szeretik a történelmet és nem bánják, ha időcsavarokkal kell számolniuk. És azoknak is, akiknek Dr. Kovac volt a kedvence a Vészhelyzetben, hiszen Goran Višnjić alakítja a rosszfiút a sorozatban.

This Is Us

Szereplők: Milo Ventimiglia, Mandy Moore, Sterling K. Brown, Chrissy Metz, Justin Hartley

A Szívek szállodája befejezése óta nem igazán volt olyan meghatározó családdráma, ami ténylegesen az emberi kapcsolatokra épített. Ezért vártuk annyira, hogy a This Is Us-t végre vetíteni kezdjék, mert a sorozatban teljesen hétköznapi szereplők mindennapjaival és problémáival találkozunk. A történet négy szálon fut párhuzamosan: van egy férj, akinek a felesége gyereket vár, egy cégvezető, aki az apját keresi, egy túlsúlyos nő, aki támogató csoportja ellenére is alig bírja a diétát, valamint egy sorozatsztár, akinek elege van abból, hogy szépfiúnak nézik. A közös bennük, hogy mindannyian ugyanazon a napon ünneplik a születésnapjukat – ezzel pedig négy sors fonódik össze időről-időre a sorozatban.

Kinek ajánljuk?

Mindenkinek, akit már untatnak a nyomozós, kórházas, zombis, vámpíros, humoros és egyéb sorozatok, és valami életszagúra vágynak.

Designated Survivor

Szereplők: Kiefer Sutherland, Natascha McElhone, Adan Canto, Italia Ricci, Kal Penn, Maggie Q

Az amerikai rémálom válik valóra, amikor a State of The Union-beszéd alatt (ez az, amit az Egyesült Államok mindenkori elnöke a Kongresszushoz intéz) felrobbantják az egész amerikai kormányt. Hogy ne legyen fejetlenség egy ekkora erejű csapás után, mindig kijelölnek egy kormánytagot, akit szándékosan távol tartanak a beszéd alatt – az ő feladata átvenni az irányítást, ha megtörténne a baj. Márpedig megtörténik, és az eddig békésen lavírozgató lakásügyi és városfejlesztési miniszternek kell megoldania a helyzetet, ami nem egyszerű, ugyanis sokan szeretnék kihasználni, hogy az ország sebezhető.

Kinek ajánljuk?

Mindenkinek, aki szereti az efféle „apokaliptikus vészhelyzeteket”, és azoknak is, akik kedvelték Kiefer Sutherlandet a 24-ben. A két figura ugyan távol áll egymástól, de a színész ebben a szerepben is brillírozik.

Szöveg: Debreceni Andrea

Fotó: IMDb