sütemény, desszert

Kvíz: Felismered kép alapján az édes süteményeket?

Te sem tudsz ellenállni a sütiknek? Akkor vigyázat, most meghozzuk az étvágyadat! Töltsd ki 10 kérdésből álló kvízünket, és teszteld, hogy mennyire szereted a süteményeket!
  • Ínycsiklandó Nők Lapja kvízzel készültünk édesszájú olvasóinknak.
  • Kvízünkben 10 népszerű hazai és külföldi édességet gyűjtöttünk csokorba.
  • Kattints a kvízre, és teszteld, hogy felismered-e kép alapján a süteményeket!

Te is szereted a süteményeket? Ki nem, igaz? Akár klasszikus édességekre, akár egyedibb, újabb ízvilágra gondolunk, tagadhatatlanul van valami az illatozó desszertekben, amitől egy kicsit jobb lesz a világ. Mindez pedig különösen akkor igaz, ha a gyermekkori kedvencekre és a nagyi receptjeire gondolunk.  

Ahány ház, annyi szokás, az viszont biztos, hogy rengeteg nemzet büszkélkedhet világszerte ismert saját süteménnyel – és nem kivétel ez alól hazánk sem. A rigójancsit, a dobostortát, a somlói galuskát, a Rákóczi-túróst és az Esterházy-tortát nem kell bemutatni határainkon túl sem, pontosan akkora népszerűségnek örvendenek külföldön is, mint hazánkban a francia macaron, az amerikai brownie, az olasz panna cotta vagy a tiramisu.

Esterházy-torta

Többek között az Esterházy-tortának külföldön sem mondanak nemet (Fotó: Getty Images)

Eldönteni, hogy ezek közül melyik lehet a világ első számú legfinomabb édessége, szinte lehetetlen feladat – de valljuk be, szívesen megpróbálkoznánk vele mindannyian, ha engedné a bikinidiéta (és természetesen az egészségünk is).

A retró édességek néha neked is hiányoznak? Pattanj fel velünk a nosztalgiavonatra, és teszteld korábbi Nők Lapja kvízünkkel, hogy jól emlékszel-e gyerekkorunk kultikus finomságaira! 

Nők Lapja kvíz: Felismered kép alapján a süteményeket?

A klasszikus almás pitétől a zserbón és a Gundel-palacsintán át egészen a külföldi süteményekig számtalan versenyző akad, melyek közül szívünk szerint mindegyiknek megszavaznánk az első helyet. Mai Nők Lapja kvízünkben a (szerintünk) legfinomabb édes süteményekkel találkozhatsz – lássuk, hogy felismered-e őket kép alapján! 

Kvíz: Felismered kép alapján a süteményeket?

A süteményekből sosem elég, nem igaz? Ha készen állsz egy kis édes nosztalgiára, töltsd ki korábbi Nők Lapja kvízünket is, melyben gyerekkorunk legkedvesebb süteményeit idézzük fel!

Kiemelt kép: Getty Images
Tesztfotók: Nők Lapja Konyha, Nők Lapja, Nosalty, Getty Images, Pinterest