Mennyire ismered a híres festőművészeket? Most kiderül!

A művészet bármely ága szebbé varázsolja életünket, segít érzelmeink feldolgozásában, mások megértésében, de gyakran egész egyszerűen csak lenyűgöz és gyönyörködtet bennünket. Különösebben értenünk sem kell hozzá, hogy élvezni tudjuk, bár igaz, hogy tudásunk bővítésével ilyen téren is rengeteget nyerhetünk. Az alábbi Nők Lapja kvíz azt mutatja meg, mennyire figyeltél oda annak idején az iskolában (vagy épp hány plusz órát töltöttél el híres festők életrajzának és műveinek bogarászásával).

Akár a képzőművészet – a festészet, a szobrászat, a fotóművészet –, akár az irodalom, a zene, az építészet, vagy a film- és színházművészet tölt el téged a legnagyobb örömmel, bizonyára megvannak a kedvenceid minden területről. Korábban, verses kvízünkben kideríthetted már, hogy mennyire vagy képben a magyar költeményekkel, most pedig tesztelheted, mennyire ismered a festőket. 

festőművész kvíz

Fotó: Getty Images

Amennyiben lelkesen látogatod a közeli és távoli környék múzeumait, aggodalomra semmi okod! De azért néhány elgondolkodtató kérdéssel is készültünk neked…

Nők Lapja festőművész kvíz

Ne is szaporítsuk hát tovább a szót, lássuk, mennyire vagy képben a híres festőművészekkel! Ez a kvíz elárulja.

Kvíz: Melyik festőművészre gondoltunk?

Vajon a kedvencedre rákérdezünk?

Ha már ennyi szó esett az impresszionizmusról… Felismered képről a tavaszi virágokat? Kattints ide kvízünkért!

Kiemelt kép: Salvador Dalí – Fotó: Bettmann/Contributor/Getty Images