Tudjuk, hogy szereted, de vajon ismered is a tavaszi virágokat? Ugorj fejest a kikeletbe, és töltsd ki 10 kérdésből álló kvízünket!

A végtelennek tűnő téli szürkeség után van-e káprázatosabb, mint a tavaszi virágzás vibráló színei? Bár az időjárás márciusban és áprilisban szeszélyesebb, mint szeretnénk, a legtöbb kora tavasszal éledező vadvirág szerencsére szívós, így akkor is sokáig gyönyörködhetünk bennük, ha lecsapnak ránk az alattomos tavaszi fagyok. Legújabb Nők Lapja kvízünkből kiderül, mennyire ismered ezeket a növényeket!

A pompázatos színekbe öltözött erdőket, mezőket és réteket járva megannyi hazánkban is őshonos növényfajjal találkozhatunk. A szemet gyönyörködtető látványért tehát nem feltétlenül kell messzire utaznunk!

Az aktuális időjárás, illetve a természeti adottságok függvényében ugyan változhat az időpont, de például a cseresznyefa-virágzás jellemzően márciustól májusig tart.

Egy igazán illatos, lélekemelő tavaszi sétát tennél? A fővárosban több helyet is találhatsz, ahol magadba szippanthatod a tavasz illatát: a Gellért-hegyen, a Tóth Árpád sétánynál, a Budai Arborétumban, a Zuglói Japánkertben és az ELTE Füvészkertben már most is virágos hangulatba kerülhetünk.

kviz-tavaszi-viragok

Szerencsére nem kell Japánig utaznunk, hogy megcsodáljuk a cseresznyefák virágzását (Fotó: Ohanami Tokióban/Getty Images)

Az ELTE Füvészkertben ráadásul április 6-7., valamint 13-14. között a minden évben megrendezett Sakura ünnepen is részt vehetünk, ami az áprilisi cseresznyefa-virágzás megtekintéséhez, Japán tradicionális ünnepéhez, az Ohanamihoz kapcsolódik.

Nők Lapja kvíz: Felismered kép alapján a tavasz kedvenc virágait?

Ha tovább fokoznád a tavaszias hangulatot, szeretettel ajánljuk mai Nők Lapja kvízünket, melyben a tavaszi időszak leglátványosabb, legbájosabb és legnépszerűbb növényeit gyűjtöttük csokorba. Teszteld tudásodat, és gyönyörködj velünk a szebbnél szebb színekben!

Kvíz: Felismered a tavasszal nyíló virágokat?

tulipán

Mennyire ismered a tavasz hírnökeit? 🌼🌸🌺🏵️🌷

Mi fán terem a pipitér, a nyúlárnyék, és miféle virág az istenpapucs? Teszteld Nők Lapja kvízünkkel, hogy jól ismered-e a növények népies elnevezéseit!

Kiemelt kép: Pexels
Tesztfotók: Pexels, Getty Images