Nagyon várt ünnepekkel búcsúzik az óév. A karácsony varázslatát a gyerekeknek a téli szünet, a családi együttlét örömei teszik teljessé. Számos programmal tehetjük emlékezetessé ezeket a napokat a csendes olvasgatástól az aktív kikapcsolódásig.

A téli szünetben lehet tovább aludni, de nem érdemes teljesen felborítani a napok megszokott rendjét. Megtervezett, laza programokkal, beszélgetésekkel, szabadtéri sportokkal tehetjük színesebbé az együtt töltött napokat. Izgalmas lehet az együtt elkészített ebéd, a közösen megterített asztal, étkezés után az olvasással töltött csendes pihenő.

Melyiket válasszam?

Képernyő vagy könyv, görgetés vagy lapozgatás, digitális vagy kézbe fogható olvasnivaló teszi erősebben próbára a szemet? A digitális olvasást a hátulról megvilágított képernyőn megjelenő betűk teszik lehetővé, így a kontraszt mellett a fény is fáraszthatja a szemet. Panaszra adhat okot, ha a monitorra meredve ritkul a pislogás, és ennek következtében kiszárad a szem. Könyvek esetében az olvasólámpa egyenletesen világítja meg a lapokat, és a papír felülete nem vibrál, ezért kevésbé megterhelő. Míg a képernyős eszközök pazarló bőséggel ontják a képeket, a könyvolvasás segít fókuszálni a figyelmet, és felszabadítja a képzeletet. Jólesik behunyni a szemet, a belső képek létrehozása aktív, de pihentető szünetet jelent.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .