A víz nem csak hűsölésre jó. Már a hullámok látványa megnyugtat, elűzi a stresszt. Átélhetővé válik az ősi elemek játéka: a víz felemel, és megtartja a kajakot, a supdeszkát, már csak evező kell hozzá. Vagy vitorla az árbócra felhúzva, és a szél erejét befogva lehet száguldani. Az aktív pihenés ezer formáját kínálja a nyár, érdemes élni velük.

Minden vízi sport alapja az úszás. Átmozgatja az egész testet, erősíti a hát, a derék és a váll izmait. Biztonságos úszástudás mellett megnyílik az út más élmények, például a vitorlázás, a szörfözés, a kajakozás vagy éppen a búvárkodás felé. Vízi sportok gyakorlása során az ember megismerheti a természet erőit és saját képességeinek határát, amit edzéssel sokoldalúan fejleszthet. Sportolás közben megtanul higgadtan dönteni, és minden jól megoldott helyzet erősíti az önbizalmát is.

Vízi torna.

A víz felhajtóereje tehermentesíti a csontokat, az ízületeket és az ínszalagokat, ezért túlsúllyal alakformálásra vagy ízületi panaszok kezelésére egyaránt ideális. A víz jótékony hatásával serkenti a vérkeringést, az anyagcsere folyamatokat, és aktiválja a nyirokkeringést. Javítja a koordinációt és az egyensúlyérzéket, csökkenti a stresszt, feszesíti az izmokat, a kötőszövetet.

Evezés.

Társaságban is űzhető. Férfiaknak és nőknek egyaránt ideális, a test minden izmát megmozgatja, kiváló alakformáló. Fejleszti az állóképességet. De érdemes felkészülni a fej (vászonsapka), a bőr (fényvédő krém) és a szem (napszemüveg) UV-sugarak elleni védelmére, hiszen a vízről visszaverődő napsugárzás fokozott ártalmat jelent.

Jóga.

Egyszerű, lassú mozgásnak és kitartott pózok sorának tűnik, ám ezek szinte észrevétlenül erősítik, nyújtják a teljes izomzatot. Lehet gyakorolni vízparton, stégen vagy a vízen ringatózó supdeszkán. Az állandó egyensúlyozás lecsillapítja az elmét, oldja a stresszt. A folyamatos mikromozgások révén javítja az egész test tónusát, erősíti a mélyizmokat.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .