Az autókat már régen tudjuk. Hanna odavan a kocsikért, szereti a csinosan ívelt, kacsintós lámpákat, a szélesen vigyorgó féklámpasorokat meg a nagy orrú modelleket. Bár utóbbit meglehetősen szubjektíven ítéli meg, apa például – hiába van majd harminc éve jogosítványa – sose találja el, melyiké kampós, mert annyira szögletesen gondolkodik, hogy méretes autó: nagy nózi. De a lányunk megszemélyesített világában a brümm-brümök orra sokkal differenciáltabb. Mindez, hála az égnek, a saját fantáziájának a terméke, még soha életében nem látott rajzfilmet, pletykáló járgányokat sem.

Autószalont és szervizt már annál többet. Nehéz nem észrevenni az értékesítők arcán a kényszeredett mosolyt, amikor megkérdezem, ott hagyhatnánk-e az ajtóban a viharvert babakocsit, és megnézhetnénk-e az aktuális autókínálatot, de ne aggódjanak, biztosan nem fogunk vásárolni. A bölcsi szomszédságában sajnos három szalon is akad, és éppen a legelegánsabban találtunk egy apró, Hannára méretezett, az egykori pedálos autókra emlékeztető modellt. Azt hiszem, első alkalommal még viszonylag őszinte volt a dolgozók mosolya, de amikor másodszor brümmögtünk ott önfeledt negyedórát, már senki sem fogadta a köszönésem.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .