Edzés indul! Krémek, sminkek, pakolások sportolás előtt és után

A Nők Lapja 2021/37. számának Szépség rovata.

A sport számtalan más pozitív élettani hatás mellett arcunk szépségét is szolgálja: bizonyított, hogy a rendszeres testmozgás javítja az arcbőr vérellátását, stimulálja sejtjei regenerálódását és késlelteti az öregedés jeleit. Feltéve, ha megfelelően gondoskodunk róla edzés előtt és után!

Míg edzés közben szervezetünk elvégzi a méregtelenítő és energetizáló munkát belülről, a mi kötelességünk gondoskodni a bőr külső védelméről, tisztításáról, nyugtatásáról és megfelelő hidratálásáról. Ha az alábbi tanácsokat szem előtt tartjuk, gondtalanul élvezhetjük a sportolás utáni egészséges ragyogást.

Teendők edzés előtt

Ha egy mód van rá, mossuk le a sminket, mielőtt felhúznánk a sportcipőt. Megtisztított arcunkra vigyünk fel könnyű, zselés állagú hidratálókrémet. A szemkörnyéket kerüljük ki, hiszen az izzadság belemoshatja a szemünkbe a terméket, ami aztán irritációt okozhat. Ne használjunk gazdag állagú hidratálót, mivel ezek általában tartalmaznak olyan hatóanyagokat, amelyek feladata, hogy a nedvességet bent tartsák a bőrben. Sportolás közben azonban izzadunk, így nem szeretnénk, ha bármi eltömítené a pórusainkat. Ha kültéren edzünk, vagy olyan konditeremben, amelynek nagy ablakain besüt a nap, használjunk minimum 30 faktor erősségű, izzadásálló napvédőt.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .