Dr. Donauer Nándor rovata a Nők Lapja 2021/27. számából.

Igen, megy a család nyaralni! Azok a családok is, ahol a gyerekekkel gond van. Hiperaktívak, zavart figyelműek. Az idáig kapott levelek legnagyobb részében (jó hatvan százalékukban) róluk írnak a szülők. Az úgynevezett ADHD-s, lefordítva: a nagyon nagy mozgásigény mellett erős figyelemzavarral élő gyerekekről.

Július van, nyakig ülünk a vakációban. Mit is kéne tennie a szülőknek, hogy egészséges, pihentető, testet mozgató, lelket feltöltő nyár legyen, és ne fegyelmezős csatatérré, végtelen pankrációvá váljon a nyaralás?

Az említett ADHD-s gyerekekkel kapcsolatban két szélsőséges vágy és terv fogalmazódik meg a szülőben. Az egyik: „Annyi táborba fizetem be, amennyibe csak tudom, fárasztódjon már le, majd csak megnyugszik!”. A másik a nevelési vágy: „Na, most úgy szervezem meg a családi nyaralásunkat, hogy állandóan le legyen foglalva. Minden napra, reggeltől estig kitalálok neki valamit!”.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .