Gyerünk, anyukám! – Kádár-Papp Nóra, a háromgyerekes közösségépítő tréner története

Nappalikban segít a nőknek. A Nők Lapja 2021/19. számának Én történetem rovata.

Ma is vele tornáztam, csak egy képernyő választott el bennünket. Nem modellalkat, nem feszélyez a márkás tornacuccaival, ő is ugyanúgy kipirul az ugrálástól, mint én, és nyújtás közben hozzá is besomfordál egy gyerek. Vagy egy macska. Na de hogy került Kádár-Papp Nóra a nappalimba?

Nóra az anyukájával és a nagymamájával nőtt fel egy tizenharmadik kerületi panelben. Szülei hároméves korában elváltak, a Magyar Rádiónál dolgozó édesanyja pedig egyszerre próbálta mindkét szülő szerepét betölteni. A lágyabb, puhább karakterű nagymama cinkos támogatásával viszont bele lehetett mondani anyának a telefonba, hogy „persze, bevettük a szörnyű ízű kanalas orvosságot!”. A nagymama hordta – trolival – a kislányt tornára is. Édesanyja gyerekkori álma ugyanis a balett volt, ezt a be nem teljesült vágyat Nóra volt hivatott valóra váltani. Ha nem is balett lett a dologból – „százötvennyolc centi vagyok, ebből a lábam húszcentis” –, Nóra már óvodásként szertornán kötött ki, ami elég jól ment neki. Heti hat edzés, egyenként háromórásak.

– Iskolás koromban nem tudtam, milyen tévés mesékről beszélnek az osztálytársaim.

A nyolcvanas években járunk, az orosz és a román edzésmódszerek világában, amikor az embert lenyomták spárgába, ha nem ment neki magától. Nóra kifejezetten ügyes volt a talajgyakorlatban és az ugrásban, de kötött testalkata miatt a gerenda meg a korlát egyre gyakrabban kifogott rajta.

– Amikor tízévesen azon gondolkodsz, hogy megsérülhetsz, és már nem a mozgás öröme vezérel, az nem jó. Ernő bácsi pedig egy nap azt mondta: ha ez az ugrás nem sikerül, lehet hazamenni. Gondolhatod, hogy ment az az ugrás. Összepakoltam, hazamentem, és kijelentettem: én ezt a mai nappal befejeztem.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Milyen volt Nóra gyerekkora?
Honnan jött az ötlet, amivel ma már nők százainak segít?
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .