Természetes kényeztetés kívül és belül a Nők Lapja 2020/27. számának Egészség rovatában.

Kleopátra szamárkancák tejéből készített fürdővel őrizte legendás szépségét, illatos balzsamokkal, finom növényi olajokkal ápolta testét. Az ókori kozmetika ismerte a fiatalság titkát, miszerint a bőr feszességét, rugalmasságát hidratálással és a nedvességet megtartó tápláló, védő lipidekkel lehet megőrizni.

A fiatal bőrszövetek erősek, rugalmasak, kollagénben, hialuronsavban és elasztinban gazdagok, ezek termelődése azonban folyamatosan csökken. Idővel megjelennek az első szarkalábak, jelezve, hogy a bőr feszessége romlik, egyre szárazabb, vízhiányosabb lesz, a ráncok pedig folyamatosan elmélyülnek. Ennek hátterében az áll, hogy egyrészt csökken a bőr külső rétegeiben a nedvességet megkötő anyagok mennyisége, másrészt a bőr felületén nincs jól védő, természetes lipidréteg, amely visszatartaná a feszességet adó nedvesség párolgását a bőrből. Így az érett bőr ápolásában a hidratálás mellett egyre nagyobb szerepet kapnak a zsírszerű anyagokat, bőrbarát lipideket tartalmazó, szépítő olajok.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 5 előfizetői tartalmat megnyitunk neked!
Ízelítő a cikk tartalmából
Hogyan őrizhetjük meg a szépségünket növényi olajokkal?
Milyen szerephez jutnak ebben az esetben az illóolajok?
Próbáld ki most kedvezményesen!