Természetes kényeztetés kívül és belül a Nők Lapja 2020/27. számának Egészség rovatában.

Kleopátra szamárkancák tejéből készített fürdővel őrizte legendás szépségét, illatos balzsamokkal, finom növényi olajokkal ápolta testét. Az ókori kozmetika ismerte a fiatalság titkát, miszerint a bőr feszességét, rugalmasságát hidratálással és a nedvességet megtartó tápláló, védő lipidekkel lehet megőrizni.

A fiatal bőrszövetek erősek, rugalmasak, kollagénben, hialuronsavban és elasztinban gazdagok, ezek termelődése azonban folyamatosan csökken. Idővel megjelennek az első szarkalábak, jelezve, hogy a bőr feszessége romlik, egyre szárazabb, vízhiányosabb lesz, a ráncok pedig folyamatosan elmélyülnek. Ennek hátterében az áll, hogy egyrészt csökken a bőr külső rétegeiben a nedvességet megkötő anyagok mennyisége, másrészt a bőr felületén nincs jól védő, természetes lipidréteg, amely visszatartaná a feszességet adó nedvesség párolgását a bőrből. Így az érett bőr ápolásában a hidratálás mellett egyre nagyobb szerepet kapnak a zsírszerű anyagokat, bőrbarát lipideket tartalmazó, szépítő olajok.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Hogyan őrizhetjük meg a szépségünket növényi olajokkal?
Milyen szerephez jutnak ebben az esetben az illóolajok?
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .