Így támogathatjuk az immunrendszerünket a veszélyes időszakokban.

Az egészség értékét akkor érezzük igazán, amikor veszélyben forog. Most, világjárvány idején megpróbálunk elzárkózni a láthatatlan vírus elől, maszkot viselünk, kerüljük egymás társaságát. De aktívan is tehetünk azért, hogy az immunrendszerünk hatékony védelmet nyújtson a fertőzések ellen.

Az aggodalom, a stressz gyengíti, míg a tudatos védekezés a fertőzés ellen, az aktív életmód, a derűs életszemlélet, a megelégedettség támogatja az immunrendszer működését – állítja dr. Kuklis Eszter orvos, természetgyógyász.

Az öröm védelmet ad

– A boldogság azt is jelenti, hogy érdemes élni, hogy örömünket leljük az életben. A jó közérzethez, a boldogsághoz azonban társakra van szükségünk. Ezért különösen fájó az emberi kapcsolatok, a közelség, az érintés, az ölelés hiánya a járvány terjedését fékező kijárási korlátozás idején – emeli ki dr. Kuklis Eszter. – Számos tanulmány kimutatta, hogy a magányosan és elszigetelten élők 3-10-szer nagyobb valószínűséggel betegszenek meg és halnak meg korábban, mint azok, akikben erős a szeretet és a közösségi érzés. Ezért bölcs dolog izolációban is tartalmas időtöltésre törekedni a velünk élőkkel, és telefonon, videó vagy Skype útján tartani a kapcsolatot másutt tartózkodó szeretteinkkel, barátainkkal.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 5 előfizetői tartalmat megnyitunk neked!
Ízelítő a cikk tartalmából
Tippek és trükkök, melyekkel támogathatjuk és megerősíthetjük az immunrendszerünket.
Próbáld ki most kedvezményesen!