Így támogathatjuk az immunrendszerünket a veszélyes időszakokban.

Az egészség értékét akkor érezzük igazán, amikor veszélyben forog. Most, világjárvány idején megpróbálunk elzárkózni a láthatatlan vírus elől, maszkot viselünk, kerüljük egymás társaságát. De aktívan is tehetünk azért, hogy az immunrendszerünk hatékony védelmet nyújtson a fertőzések ellen.

Az aggodalom, a stressz gyengíti, míg a tudatos védekezés a fertőzés ellen, az aktív életmód, a derűs életszemlélet, a megelégedettség támogatja az immunrendszer működését – állítja dr. Kuklis Eszter orvos, természetgyógyász.

Az öröm védelmet ad

– A boldogság azt is jelenti, hogy érdemes élni, hogy örömünket leljük az életben. A jó közérzethez, a boldogsághoz azonban társakra van szükségünk. Ezért különösen fájó az emberi kapcsolatok, a közelség, az érintés, az ölelés hiánya a járvány terjedését fékező kijárási korlátozás idején – emeli ki dr. Kuklis Eszter. – Számos tanulmány kimutatta, hogy a magányosan és elszigetelten élők 3-10-szer nagyobb valószínűséggel betegszenek meg és halnak meg korábban, mint azok, akikben erős a szeretet és a közösségi érzés. Ezért bölcs dolog izolációban is tartalmas időtöltésre törekedni a velünk élőkkel, és telefonon, videó vagy Skype útján tartani a kapcsolatot másutt tartózkodó szeretteinkkel, barátainkkal.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Ízelítő a cikk tartalmából
Tippek és trükkök, melyekkel támogathatjuk és megerősíthetjük az immunrendszerünket.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .