Újratöltött hétvégi gasztrónkban hétről-hétre 5000 forint alatt kihozható, mégis vasárnapi hangulatú ebédmenü ötletekkel jövünk.
Az árakat az online is elérhető áruházak legkedvezőbb árú termékeinek átlagárából számoljuk, így előfordulhat, hogy egyik vagy másik alapanyagot a menü olvasásakor kicsit kevesebb vagy épp több pénzért érhetik el olvasóink.
De talán nem is a fillérre pontos elszámolás, hanem a jót olcsón egyszerű alapelve, és a közös ötletelés a lényeg. Lássuk, mit hozunk ki ezen a héten egyetlen pizza árából!
Csirkaprólékleves
Hozzávalók (4 főre):
- 1 csirke far-hát, zúza, nyak – 990 Ft
- 2 sárgarépa – 120 Ft
- 1 fehérrépa – 90 Ft
- ½ zellergumó – 200 Ft
- 1 kis vöröshagyma – 40 Ft
- 2 gerezd fokhagyma – 30 Ft
- 1 babérlevél, 1 tk egész bors – 40 Ft
- só, petrezselyem – 70 Ft
Elkészítés:
- A csirkét hideg vízben feltesszük főni (kb. 2,5 liter). Amint felforr, leszedjük a habját.
- Beletesszük a zöldségeket és a fűszereket, majd lassú tűzön 1,5–2 órán át főzzük.
- A végén leszűrjük, a zöldségeket visszatesszük, friss petrezselyemmel tálaljuk.
Költség: kb. 1 580 Ft / 4 főre
Sajttal töltött rántott csirkecomb petrezselymes krumplival
Hozzávalók (4 főre):
- 4 felső csirkecomb – 1 880 Ft
- 8 szelet trappista sajt – 480 Ft
- 2 tojás – 130 Ft
- 4 ek liszt – 30 Ft
- 5 ek zsemlemorzsa – 70 Ft
- só, bors – 40 Ft
- olaj a sütéshez (kb. 3 dl) – 380 Ft
- 1 kg burgonya – 490 Ft
- 2 ek vaj (kb. 60 g) – 230 Ft
- 1 csokor petrezselyem – 180 Ft
- só – 20 Ft
Elkészítés:
- A csirkecombokat kicsontozzuk, sózzuk, borsozzuk, majd megtöltjük a sajttal.
- Fogpiszkálóval zárjuk, lisztbe, tojásba, morzsába forgatjuk, majd 8–10 perc alatt aranybarnára sütjük bő olajban.
- A körethez a krumplit megfőzzük sós vízben, leszűrjük, majd vajon és aprított petrezselyemmel átforgatjuk.
Költség: kb. 3 450 Ft / 4 főre

1316650048
Sütőtökös édes nudli
Hozzávalók (4 főre):
- 300 g sült sütőtökpüré – 300 Ft
- 250 g főtt burgonya – 190 Ft
- 150 g liszt – 45 Ft
- 1 tojás – 65 Ft
- 2 ek cukor – 35 Ft
- csipet só – 5 Ft
- 50 g vaj – 170 Ft
- 80 g zsemlemorzsa – 80 Ft
- 1 tk fahéj vagy vaníliás cukor – 40 Ft
Elkészítés:
- A sütőtökpürét és a főtt burgonyát összetörjük, hozzáadjuk a tojást, cukrot, sót, majd fokozatosan a lisztet.
- Lágy tésztát gyúrunk, ujjnyi rudakká sodorjuk, 2 cm-es darabokra vágjuk.
- Sós vízben kifőzzük (akkor jó, ha feljönnek a tetejére), majd pirított vajas morzsába forgatjuk.
- A friss nudli tetejét fahéjjal vagy vaníliás cukorral hintjük meg.
Költség: kb. 960 Ft / 4 főre
Összesített költség
Teljes költség: kb. 4 990 Ft / 4 főre
Jó étvágyat!
Kapcsolódó: A múlt hétvégi spórolós menünket itt találod
Kiemelt kép: Getty Images