Nyáron a legtöbb konyhatündér (egyik) leghőbb kívánsága, hogy az ebédkészítéshez ne kelljen bekapcsolnia a sütőt – Tobai Róbert fogását egyetlen serpenyőben elkészíthetjük, így mosogatni sem kell olyan sokat!
Hozzávalók 4 személyre:
- 80 dkg csirkemellfilé
- só, bors
- 30 dkg sárgarépa
- 5 evőkanál liszt
- 3 tojás
- olaj
- kb. 3 dl tejföl
- 1 kávéskanál provence-i fűszerkeverék
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- A csirkemellből szeleteket vágunk, megsózzuk, kicsit kiklopfoljuk. A répát megtisztítjuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd keverőtálban hozzáadjuk a lisztet, a tojást, sót és a fűszerkeveréket.
- A csirkemellet beborítjuk, bebundázzuk ezzel a masszával, majd serpenyőben, kevés olajon, kis lángon mindkét oldalát megsütjük 10-10 perc alatt. (Bundázni úgy a legegyszerűbb, ha először csak az egyik oldalára kenünk a masszából, azzal lefele kezdjük sütni, és közben tesszük a másik oldalára a masszát.) Papírtörlőn lecsepegtetjük.
- A tejfölt összedolgozzuk a sóval, borssal, zúzott fokhagymával és aprított petrezselyemmel, végül megkenjük vele a megsült csirkék tetejét. Kínálhatunk mellé salátát, vagy ha nagyon laktatóvá szeretnénk tenni, főtt rizst.
ELKÉSZÍTÉS 40 PERC
KALÓRIA 502 KCAL/ADAG
Fotó: Gyugyi Péter
Styling: Kapolka Ágnes