Sárgarépabundás csirkemell fűszeres tejföllel

Csak egy serpenyő kell, semmi más: sárgarépabundás csirkemell fűszeres tejföllel

Salátával könnyű, rizzsel tartalmas ebédet varázsolhatunk belőle.

Nyáron a legtöbb konyhatündér (egyik) leghőbb kívánsága, hogy az ebédkészítéshez ne kelljen bekapcsolnia a sütőt – Tobai Róbert fogását egyetlen serpenyőben elkészíthetjük, így mosogatni sem kell olyan sokat!

Hozzávalók 4 személyre:

  • 80 dkg csirkemellfilé
  • só, bors
  • 30 dkg sárgarépa
  • 5 evőkanál liszt
  • 3 tojás
  • olaj
  • kb. 3 dl tejföl
  • 1 kávéskanál provence-i fűszerkeverék
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  1. A csirkemellből szeleteket vágunk, megsózzuk, kicsit kiklopfoljuk. A répát megtisztítjuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd keverőtálban hozzáadjuk a lisztet, a tojást, sót és a fűszerkeveréket.
  2. A csirkemellet beborítjuk, bebundázzuk ezzel a masszával, majd serpenyőben, kevés olajon, kis lángon mindkét oldalát megsütjük 10-10 perc alatt. (Bundázni úgy a legegyszerűbb, ha először csak az egyik oldalára kenünk a masszából, azzal lefele kezdjük sütni, és közben tesszük a másik oldalára a masszát.) Papírtörlőn lecsepegtetjük.
  3. A tejfölt összedolgozzuk a sóval, borssal, zúzott fokhagymával és aprított petrezselyemmel, végül megkenjük vele a megsült csirkék tetejét. Kínálhatunk mellé salátát, vagy ha nagyon laktatóvá szeretnénk tenni, főtt rizst.

ELKÉSZÍTÉS 40 PERC
KALÓRIA 502 KCAL/ADAG

Fotó: Gyugyi Péter
Styling: Kapolka Ágnes

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2019/07. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találod meg.