Serpenyős csirkecomb vajas zöldborsóval, parázsburgonyával

Serpenyős csirkecomb vajas zöldborsóval, parázsburgonyával

Mennyei főétel húsvétra.

Ünnepi ebédre hívtad a családtagokat, esetleg büféasztalt csinálnál, amihez jól jönne valamilyen könnyen összeállítható fogás? Tobai Róbert szuper húsvéti finomságot mutat!

Hozzávalók 4 személyre:

80 dkg csirkecombfilé | só, majoránna | olaj | 30-40 dkg parázsburgonya | 1 fej vöröshagyma | 50 dkg zöldborsó | 5 dkg vaj | 1 csokor petrezselyem | 5 levél bazsalikom | 2 dl főzőtejszín

  1. A csirkecombot megsózzuk, majoránnával megszórjuk, és serpenyőben, kevés olajon mindkét oldalán 7-7 percig sütjük. Kivesszük, félretesszük.
  2. A megmosott parázsburgonyát sós vízben puhára főzzük, leszűrjük.
  3. A visszamaradt olajon megpirítjuk a tisztított, félkarikára vágott hagymát, beletesszük a zöldborsót, majd a vajat, az aprított petrezselymet és bazsalikomot.
  4. Felöntjük a tejszínnel, sózzuk, összeforraljuk, hozzáadjuk a félbevágott főtt burgonyát. Ismét összeforraljuk, majd visszatesszük a csirkét, így tálaljuk.

ELKÉSZÍTÉS 45 PERC
KALÓRIA 672 KCAL/ADAG

Fotó: Gyugyi Péter
Styling: Kapolka Ágnes

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2024/03. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találod meg.

Nők Lapja Konyha