húsvéti receptek
Karamellben főtt gyömbéres-újhagymás sonka
A húsvét vitathatatlan fénypontja a sok finomságot felvonultató, kiadós reggeli vagy ebéd, mikor a család összegyűlik az asztal körül, és végre van idő beszélgetni, közben ráérősen falatozni. Vrábel Kriszta ínycsiklandó receptje a Nők Lapja Konyha archívumából.
Nők Lapja Konyha1 perc
Húsvéti sonka fűszeres morzsakéregben, az ünnepi reggeli
Hozzávalók 4 személyre: 1,5 kg füstölt comb | 1 evőkanál mustár | 10 dkg zsemlemorzsa | 1 (kezeletlen) citrom reszelt héja | 1 csokor petrezselyem | 3 evőkanál olívaolaj 1. A sonkát tegyük lábosba, tiszta vízben főzzük puhára, hagyjuk kihűlni a főzővízben. Vegyük ki a léből, csepegtessük le. Kenjük meg vékonyan a mustárral. 2. A […]
Nők Lapja Konyha1 perc
Tavaszias főétel az ünnepi asztalra – Kacsamell mézes mandarinnal és zöldborsópürével
Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg zöldborsó | só | 1 teáskanál cukor | 10 dkg burgonya | 80 dkg pecsenyekacsamell | olaj | 80 dkg mandarin | 3 evőkanál méz | 5 dkg vaj | 1 csokor petrezselyem 1. A zöldborsót sós, cukros vízben megfőzzük a megpucolt, apróra vágott burgonyával. Leöntjük róla a vizet, és […]
Tobai Róbert1 perc
Egyszerű, de nagyszerű virslis falatok a húsvéti asztalra
Hozzávalók 24 darabhoz: 25 dkg liszt + a nyújtáshoz 1,5 dl tej | 1,5 dkg friss élesztő | fél evőkanál cukor | fél evőkanál só | 1 evőkanál kacsazsír (helyettesíthető vajjal/margarinnal) | 24 darab koktélvirsli vagy 12 szál frankfurti virsli | 1 tojás a kenéshez 1. A lisztet tálba mérjük, hozzáadjuk a tejet, a morzsolt […]
Nők Lapja Konyha1 perc
Mutatós húsvéti finomság a málnakrémes csokoládétorta marcipántojásokkal
Hozzávalók 16 szelethez: A piskótához: 4 dkg vaj/margarin | 4 dkg étcsokoládé | 6 tojás | 12 dkg cukor | 5 dkg sötét, cukrozatlan kakaópor | 1 csomag sütőpor | 8 dkg liszt A málnakrémhez: 30 dkg málna (fagyasztott) | 10 dkg cukor | 2 dl víz | 1 csomag vaníliás pudingpor | 25 dkg […]
Urbán Gábor2 perc