Elragadó desszertek és ünnepi főételek húsvétra a Nők Lapja Konyha áprilisi számában

Mennyei reggelik, gyönyörű desszertek, hideg sültek salátával, színes levesek és megannyi ünnepi recept vár rátok áprilisi lapszámunkban. Készüljünk együtt a húsvétra!

A galériára kattintva ízelítőt kaptok a lap tartalmából:

Galéria | 15 kép

Szánjunk időt magunkra!

Onnan tudom, hogy (kicsit) megöregedtem, mikor a nagyobb ünnepek, hosszú hétvégék előtt nem azt várom, mennyi programot csinálhatok majd, hanem azt, hogy végre lesz egyben három-négy nyugodt napom, és nem kell időre rohannom sehova. Olyankor nincs munka, gyerekért futás és folyamatos zsonglőrködés az idővel, ezért nagy reményekkel mindig kikészítek egy jó vastag könyvet, amit terveim szerint olvasni fogok, természetesen csak azután, hogy kirándultunk egyet a friss levegőn, és felébredtem az ebéd utáni szunyókálásból.

A valóságban persze ez sem így működik, mert szabadság ide vagy oda, ciki lenne a nyulat koszos padlójú, poros házban várni, a tojásfestés-sonka-főzés-kalácssütés nem megy 10 perc alatt, na és az sem mindegy, hány rokon mondja, „lehet, hogy majd beugrunk egy negyed órára, de ne készülj semmivel”. Éppen ezért arra jutottam (megint csak), a gondos tervezés lesz a kulcsa annak, hogy a négyből legalább két nap tényleg úgy teljen, ahogy szeretném. Ebben nagy segítségemre lesz a legújabb lapszámunk, amiben rengeteg húsvéti recept van, sok étel előre vagy villámgyorsan elkészíthető, így a sütés-főzés nem vesz el annyi időt a napból. Az édes aprósütemények többsége például linzertésztából van, simán kibírnak pár napnyi várakozást, ha a gyerekek nem találják meg őket idejekorán. Bespájzolok néhány rúd friss leveles tésztát, ebből 20 perc alatt lehet alkotni valamit, ha betoppannak a családtagok, és szuper ötletek vannak hozzá a magazinban. Nagypénteken megfőzöm a gyümölcsökkel, olajos magvakkal felturbózott édes tészták egyikét, ez fél óra alatt megvan, utána lesz időm befejezni a takarítást. A húsvéti reggeli fogásai szombaton is elkészíthetők (a kalácstészta remekül megkel éjszaka a hűtőben), és mivel vasárnap reggel úgyis degeszre esszük magunkat sonkával, bőven elég egy fél órán belül összedobható zöldségétel vagy kiadós leves ebédre. Két napra szóló titkos tervem, hogy megsütöm a 26–29. oldalon található húsokat, melegen valami szokványos körettel esszük, másnap pedig remek piknikebéd lesz belőlük hidegen, az ajánlott majonézes salátákkal.

Bízom benne, hogy velem együtt mindenkinek úgy sikerül ez a húsvét, ahogy tervezte, és lesz ideje, energiája arra, hogy azt csinálja, amit igazán szeret. Finom falatokban, pihenésben és szép élményekben gazdag ünnepet kívánok mindenkinek!

Kajári Zsófia, főszerkesztő

Előfizetési lehetőség!
A Nők Lapja Konyha minden hónap első keddjén jelenik meg az újságosoknál. Ha kedvet kaptatok az olvasáshoz, és szeretnétek minden hónapban kézhez kapni a magazint, akkor kattintsatok az mc.hu oldalra, ahol előfizethettek a magazinra! 
Kövessetek minket a Facebookon is, ahol a legújabb receptek mellett sok más érdekességre is rábukkanhattok!