Nyáron a lecsó a legtöbb családban „alapételnek” számít, ezért arra gondoltunk, miért ne turbózhatnánk tovább ezt az egyszerű fogást. A tésztától és csirkehústól a padlizsánon át egészen a cukkiniig minden jól áll neki – mi most egy bulguros egytálételt kreáltunk belőle.
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 kg lecsópaprika
- 1 kg paradicsom
- 50 dkg zsenge főzőtök
- 1 nagy fej vöröshagyma
- olaj
- 15 dkg száraz, paprikás kolbász
- 1 evőkanál őrölt pirospaprika
- 3 gerezd fokhagyma
- 20 dkg bulgur
- só, frissen őrölt bors
- A zöldségeket készítsük elő: a kicsumázott paprikát karikázzuk fel, a paradicsomot kockázzuk fel, a tököt hámozzuk meg, a magját távolítsuk el, kockázzuk fel ezt is.
- Nagyobb lábosban dinszteljük meg olajon az apóra kockázott vöröshagymát a felkarikázott kolbásszal együtt. Szórjuk rá a pirospaprikát, forgassuk át, majd dobjuk rá a zöldségeket és a zúzott fokhagymát is.
- Adjuk hozzá a bulgurt, sózzuk, borsozzuk. Öntsük fel 3 dl vízzel, lefedve főzzük kb. 20 percet, míg megpuhulnak a zöldségek, illetve megfő a bulgur. Ha szükséges, pótoljuk a vizet.
- A megfőtt lecsót újra sózzuk, borsozzuk, ha szükséges.
ELKÉSZÍTÉS 35 PERC + FŐZÉS
KALÓRIA 478 KCAL/ADAG
Recept és fotó: Vrábel Kriszta