Tökös-kolbászos lecsó bulgurral

Csavarj egyet a klasszikus recepten! – Tökös-kolbászos lecsó bulgurral

A lecsó nyáron igazi jolly joker, és több szempontból is remek választás: könnyű, mégis laktató, szezonális alapanyagokból készül, gyorsan összedobható, hidegen is finom – és változatosan variálható.

Nyáron a lecsó a legtöbb családban „alapételnek” számít, ezért arra gondoltunk, miért ne turbózhatnánk tovább ezt az egyszerű fogást. A tésztától és csirkehústól a padlizsánon át egészen a cukkiniig minden jól áll neki – mi most egy bulguros egytálételt kreáltunk belőle.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg lecsópaprika
  • 1 kg paradicsom
  • 50 dkg zsenge főzőtök
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • olaj
  • 15 dkg száraz, paprikás kolbász
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg bulgur
  • só, frissen őrölt bors
  1. A zöldségeket készítsük elő: a kicsumázott paprikát karikázzuk fel, a paradicsomot kockázzuk fel, a tököt hámozzuk meg, a magját távolítsuk el, kockázzuk fel ezt is.
  2. Nagyobb lábosban dinszteljük meg olajon az apóra kockázott vöröshagymát a felkarikázott kolbásszal együtt. Szórjuk rá a pirospaprikát, forgassuk át, majd dobjuk rá a zöldségeket és a zúzott fokhagymát is.
  3. Adjuk hozzá a bulgurt, sózzuk, borsozzuk. Öntsük fel 3 dl vízzel, lefedve főzzük kb. 20 percet, míg megpuhulnak a zöldségek, illetve megfő a bulgur. Ha szükséges, pótoljuk a vizet.
  4. A megfőtt lecsót újra sózzuk, borsozzuk, ha szükséges.

ELKÉSZÍTÉS 35 PERC + FŐZÉS
KALÓRIA 478 KCAL/ADAG

Recept és fotó: Vrábel Kriszta

Kapcsolódó: Próbáld ki Mautner Zsófi kedvenc lecsós receptjét is!

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2019/06. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találod meg.