Mi már alig vártuk, hogy végre beköszöntsön a paradicsom szezon, reméljük ti is, mert egy isteni lecsó alternatívával készültünk nektek.

23be

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

4 egész csirkecomb, filézve | olaj | 10 dkg füstölt szalonna | 4 fej vöröshagyma | 80 dkg hámozott, darabolt paradicsom (2 konzerv) | 4 darab tölteni való paprika | 2 közepes cukkini | só, bors, majoránna

1. A filézett csirkecombokat besózzuk, kevés olajon serpenyőben pár perc alatt elősütjük mindkét oldalukat, majd egy magas falú tepsibe tesszük.

2. Rászórjuk a feldarabolt füstölt szalonnát, majd a tisztított, félkarikára vágott vöröshagymát is rátesszük. A paradicsomot ráöntjük, a paprikát karikára vágjuk, ezt is mellérakjuk.

3. A karikára vágott cukkinit is beletesszük, sózzuk, borsozzuk, majoránnával megszórjuk. 160 ºC-on 50 perc alatt készre sütjük.

ELKÉSZÍTÉS: 35 PERC
SÜTÉS: 50 PERC
KALÓRIA: 435 KCAL/ADAG

A receptet a Nők Lapja Konyha 2016/5. számában olvashatjátok.

Recept: Tobai Róbert

Fotó: Gyugyi Péter

Tudtad, hogy a legtöbb cikkünk fizetőkapu mögött van?

Regisztrálj, és nézz meg
5 előfizetői tartalmat
ingyen!