Spárgával, paprikával és sárgarépával töltött sertéskaraj

Spárgával, paprikával és sárgarépával töltött sertéskaraj

Könnyed, friss alapanyagok a közelgő nyár ízével.

Amikor a piacokon megjelenik a spárga és az újburgonya, onnantól már mindenki tudja, hogy hamarosan beköszönt a nyár. A jó idő első hírnökeiből isteni fogásokat készíthetünk, Tobai Róbert receptje pedig tökéletes választás lehet egy hétvégi ebédhez.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 darab kápia paprika (vagy piros kaliforniai paprika)
  • 10 dkg sárgarépa
  • 1 darab zöld kaliforniai paprika
  • 50 dkg fehér spárga
  • 80 dkg filézett sertéskaraj
  • só, bors, őrölt/morzsolt bazsalikom
  • olaj
  1. A zöldségeket szükség szerint megmossuk, megtisztítjuk. A paprikákból, sárgarépából, spárgából hosszú, vékony hasábokat (batonokat) vágunk, kb. hasonló méretűek legyenek.
  2. A húst felvágjuk 8 szeletre, mindegyiket sózzuk, kissé kiklopfoljuk.
  3. A zöldségeket vegyesen elosztjuk a húson, megszórjuk bazsalikommal, sóval, borssal, majd feltekerjük. Fogvájóval vagy hústűvel megtűzzük, hogy ne nyíljon szét.
  4. Serpenyőben, kevés olajon mindkét oldalát 1-1 perc alatt elősütjük, majd tepsibe téve sütőbe tesszük, és 190 °Cra előmelegített légkeveréses sütőben 10 percet sütjük. Vajon pirított újburgonyával, főtt rizzsel tálalhatjuk.

ELKÉSZÍTÉS 35 PERC + SÜTÉS
KALÓRIA 411 KCAL/ADAG

Fotó: Gyugyi Péter
Styling: Kapolka Ágnes

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2025/05. lapszámában jelent meg.
Aktuális előfizetői ajánlatunkat a Magazin Centrum oldalán találod meg.

NLKO május