Amikor a piacokon megjelenik a spárga és az újburgonya, onnantól már mindenki tudja, hogy hamarosan beköszönt a nyár. A jó idő első hírnökeiből isteni fogásokat készíthetünk, Tobai Róbert receptje pedig tökéletes választás lehet egy hétvégi ebédhez.
Hozzávalók 4 személyre:
- 2 darab kápia paprika (vagy piros kaliforniai paprika)
- 10 dkg sárgarépa
- 1 darab zöld kaliforniai paprika
- 50 dkg fehér spárga
- 80 dkg filézett sertéskaraj
- só, bors, őrölt/morzsolt bazsalikom
- olaj
- A zöldségeket szükség szerint megmossuk, megtisztítjuk. A paprikákból, sárgarépából, spárgából hosszú, vékony hasábokat (batonokat) vágunk, kb. hasonló méretűek legyenek.
- A húst felvágjuk 8 szeletre, mindegyiket sózzuk, kissé kiklopfoljuk.
- A zöldségeket vegyesen elosztjuk a húson, megszórjuk bazsalikommal, sóval, borssal, majd feltekerjük. Fogvájóval vagy hústűvel megtűzzük, hogy ne nyíljon szét.
- Serpenyőben, kevés olajon mindkét oldalát 1-1 perc alatt elősütjük, majd tepsibe téve sütőbe tesszük, és 190 °Cra előmelegített légkeveréses sütőben 10 percet sütjük. Vajon pirított újburgonyával, főtt rizzsel tálalhatjuk.
ELKÉSZÍTÉS 35 PERC + SÜTÉS
KALÓRIA 411 KCAL/ADAG
Fotó: Gyugyi Péter
Styling: Kapolka Ágnes