Izing Klára írása a Nők Lapja archívumából.

Minden héten a horoszkóp rovat a Nők Lapja egyik legolvasottabbja – már évtizedek óta. Izing Klára asztrológus írásaiból olvasóink hétről hétre új érdekességeket tudhatnak meg saját csillagjegyükről. De ezen cikkekből az is kiderül számukra, mi vár várjuk a következő napokban, valamint magyarázatot kaphatnak szeretteik szokatlannak tűnő viselkedésére is.

Sokan olcsó humbugnak tartják a horoszkópot, mások viszont esküsznek rá. Egy azonban biztos: az asztrológia rajongóinak tábora egyre népesebb és népesebb minden nappal. Alább a Rák csillagjegy általános jellemzését hoztuk el egy húsz évvel ezelőtti lapszámunkból. Mindannyian ráismerhetünk belőle kedvenc Rák ismerősünkre!

Nők Lapja 2002/27: Rák, az állatöv mimózája

Az év legmelegebb hónapjában született Rákok (VI. 22.—VII. 23.) olyan érzékenyek, mint a mimóza. Hangulatuk a Hold állása szerint váltakozik, ezért könnyen megsértődnek, viszont remekül alkalmazkodnak, és minden helyzetben megtalálják a maguk hasznát. Téved, aki azt hiszi, hogy a Rákok igenje az engedékenységet, gyengeséget jelenti. Azt hisszük, elértük nála, amit akartunk, és csak később döbbenünk rá, hogy mi magunk álltunk az ő szolgálatába, és azt tesszük, amit ő akar.

A Rákok otthonában a legfontosabb helyiség a konyha, amely rendszerint tágas, jól felszerelt és mindennel ellátott. Szeretnek főzni, jó házigazdák. Ők a bolhapiacok szorgalmas látogatói, biztos kézzel halásszák ki az ősrégi ritkaságot, féláron. Nemcsak a pénzt gyűjtik, hanem tele vannak vitrinjeik szép emlékeket idéző tárgyakkal, amelyeket mások kacatnak tartanak.

A Rák jegy szülöttei szinte egész életükben függnek az anyjuktól, akivel gyakoriak a konfliktusaik, és aki mégis erősen befolyásolja őket. Imádják saját gyerekeiket, és ugyanolyan nehezen tudják elengedni őket, mint a saját anyjuk őket. Ha Rák jegyű férfit választunk társnak, akkor lesz tartós és boldog a kapcsolatunk, ha egy személyben képesek leszünk szerető, feleség, anya, barát és pszichológus lenni. És nem árt, ha édesanyját anyukának szólítjuk!

A Rák jegyű gyermekek önbizalmát és lelkesedését növelhetjük dicséretekkel. Ha rosszalkodnak, hibáznak, ne legyünk velük túl kemények! Öntsük beléjük bátorságot, és csak velük együtt lomtalanítsunk a szobájukban!

Érdekelnek további asztrológiai írásaink? Kattints a linkre!

csillagjegy-rak-horoszkop

csillagjegy-rak-horoszkop

Nők Lapja 2002/27. (Forrás: Nők Lapja archívum)
Kiemelt kép: Getty Images