Izing Klára írása a Nők Lapja archívumából.

Minden héten a horoszkóp rovat a Nők Lapja egyik legolvasottabbja – már évtizedek óta. Izing Klára asztrológus írásaiból olvasóink hétről hétre új érdekességeket tudhatnak meg saját csillagjegyükről. De ezen cikkekből az is kiderül számukra, mi vár várjuk a következő napokban, valamint magyarázatot kaphatnak szeretteik szokatlannak tűnő viselkedésére is.

Sokan olcsó humbugnak tartják a horoszkópot, mások viszont esküsznek rá. Egy azonban biztos: az asztrológia rajongóinak tábora egyre népesebb és népesebb minden nappal. Alább a Kos csillagjegy általános jellemzését hoztuk el egy húsz évvel ezelőtti lapszámunkból. Mindannyian ráismerhetünk belőle kedvenc Kos ismerősünkre!

Nők Lapja 2003/13: Az állatöv vadásza, a Kos

Amilyen robbanó erővel ébreszti a tavasz a természetet, ugyanolyan lendület jellemzi a hónap jegyének szülötteit, a Kosokat (III. 21–IV. 20.). Velük kezdődik az állatöv, az asztrológiai újév, ezért aztán ők is mindig, mindenben elsők akarnak lenni.

A Kos csillagjegyben születettek jellemzői

A Kosok az „itt és most” emberei, nincs se türelmük, se idejük. Ki nem állhatják a sorban állást, vérüket felforralja, ha a telefonban a kapcsolásra egy percnél többet kell várniuk, és padlóig nyomják a gázt, amikor a közlekedési lámpa zöldre vált. Gyorsan leírják azokat a viszonyaikat, vagy sutba dobják olyan terveiket, amelyek nem működnek, vagy nem kivitelezhetők. Nem sajnálkoznak a múlton, mert mindig új cél lebeg a szemük előtt, ezért minden helyzetből talpra állnak.

A tavaszi napforduló idején születettek érzékenyek, naivak, jóindulatúak, nincsenek hátulról indított akcióik.

Nehezen viselik a kritikát, gyorsan megsértődnek, de a saját vitriolos stílusukat észre sem veszik. Ezért nem szerencsés, ha a Kos panaszirodán vállal állást.

A Kosok az állatöv nagy habzsolói, akik rendszertelenül étkeznek, és sokszor nem a minőségre, hanem a mennyiségre helyezik a hangsúlyt. Bulin, fogadáson képesek úgy rávetni magukat az ételre, mintha még sohasem ettek volna.

Április viharos gyermekei az állatöv nagy vadászai, akiket addig érdekel a zsákmány, amíg becserkészik. Ha olyan férfival hoz össze bennünket a sors, akiben a romantikának még a szikráját sem látjuk pislákolni, viszont gyorsan a „tárgyra” tér, és ott, azonnal akar mindent, garantáltan Kossal van dolgunk.

Ne számítsunk hosszú előjátékra és finomkodásra, mert a Kos simogatás és vetkőztetés helyett inkább szétszakítja a blúzt, letépi a harisnyát.

Ha csemeténk a Kos jegyének szülötte, erőszakkal vagy túlzott szigorral az ellenkező hatást váltjuk ki, mint szeretnék. A kis önfejűt korán meg kell tanítanunk a tapintatra, a másik ember tiszteletére, az illendőségre, és minél előbb vigyük sportolni, ahol túltengő energiáit levezetheti!

Izing Klára asztrológus

Érdekelnek további asztrológiai írásaink? Kattints a linkre!

csillagjegy-kos-horoszkop

csillagjegy-kos-horoszkop

Nők Lapja 2003/13. (Forrás: Nők Lapja archívum)
Kiemelt kép: Getty Images