Most, hogy beköszöntött az ősz, elérkezett a megfázások és az influenzás megbetegedések időszaka is. Ilyenkor különösen fontos, hogy odafigyeljünk szervezetünk jelzéseire, és – bár sokan nem gondolnák – az étkezésre is. Torokfájás esetén ugyanis nemcsak a gyógyszerek, hanem a megfelelő táplálkozás is kulcsszerepet játszik a gyors felépülésben.
A megfelelő ételekkel sokat tehetünk a gyógyulásért
Bizonyos ételek tovább irritálhatják a gyulladt torkot, fokozhatják a nyálkaképződést, vagy éppen kiszáríthatják a nyálkahártyát. Ha szeretnéd enyhíteni a fájdalmat és felgyorsítani a gyógyulást, fontos tudnod, mit nem érdemes fogyasztani torokfájás esetén – valamint mivel helyettesítheted ezeket az ételeket, hogy a gyógyulás gyorsabb és kíméletesebb legyen.
Dietetikus szakértők szerint a gyógyulás kulcsa a kímélő, hidratáló és gyulladáscsökkentő ételek fogyasztása,
miközben kerülni kell az alkoholt, a koffeint és a túl forró italokat – bármennyire is jól esnek ilyenkor. Tudatos étkezéssel nemcsak a torokfájás enyhíthető, hanem a légúti betegségek lefolyása is rövidülhet.
Lapozd végig galériánkat, és tudd meg, mely ételeket érdemes elkerülnöd torokfájás esetén.




Ez is érdekelhet: Frankenstein tarol Európában – Mit kell tudni az új covid variánsról?
Kiemelt kép: Getty Images
Galéria képei: Canva