gasztro
Böjt előtt még torkoskodjunk!
Cigánypecsenye szalonnába göngyölve, héjában sült krumplival Hozzávalók 4 személyre: 2 fej fokhagyma 15 dkg sertészsír só, bors 1 kg sertéstarja, 8 szeletbe vágva 16 szelet bacon A körethez: 1 kg burgonya olaj a sütéshez A fokhagymát megtisztítjuk, a gerezdeket a lábosban felmelegített zsírba dobjuk, és kis lángon 20 perc alatt megsütjük. Villával összepürésítjük kevés zsírral […]
Nők Lapja4 perc
Ismerkedjünk a skyrrel! – Narancsos tiramisu
Cukorbetegség, inzulinrezisztencia vagy akár fogyókúra is lehet az oka annak, ha valakinek 160 grammos diétát írnak elő az orvosok. Az utóbbi években már itthon is lehet kapni a skyr nevű tejterméket, ami remekül használható a szénhidrátcsökkentett ételek elkészítésekor is. Megmutatjuk, hogyan működik.
Vrábel Kriszta2 perc
Végy pár darab narancsot!
Narancskrémleves Elkészítési idő: 35 perc, 1 adag: 391 kcal Hozzávalók 4 személyre: 2 narancs 1 biocitrom 1 dl narancslikőr (pl. triple sec) 100 g cukor 8 dl rostos narancslé 4-5 szem szegfűszeg 1/2 kisujjnyi fahéj só 4 tojás sárgája 1 dl tejszín 4 kk. puha kandírozott narancshéj 1 ek. felaprózott pisztácia vagy mandula/fenyőmag néhány citromfűlevél […]
Lajos Mari5 perc
Lássuk rózsaszínben a világot!
Céklarizottó sült kacsamellel és parmezánnal Hozzávalók 4 személyre: 40-50 dkg cékla 30 dkg kerek szemű rizottórizs (pl. arborio) 2-3 evőkanál olaj 2 gerezd fokhagyma 1,5 dl száraz fehérbor 1,2 liter leszűrt húsleves 8 dkg vaj 4 darab kacsamell só, bors 15 dkg parmezán A megmosott céklát héjában, sós vízben főzzük puhára, hagyjuk kihűlni, majd pucoljuk […]
Nők Lapja5 perc