sharon stone stroke vagyon

Sharon Stone megdöbbentő vallomása: „anyagilag teljesen kihasználtak”

Az amerikai világsztár nagyinterjúban mesélt nőgyűlöletről, megbocsátásról, és arról, hogyan tért vissza a halál torkából.

Sharon Stone számára minden megváltozott 2001-ben, amikor majdnem végzetes stroke-ot kapott. Az orvosok mindössze egy százalék esélyt adtak arra, hogy egyáltalán túléli. Egyik fülére elvesztette a hallását, az agyába pedig 23 aneurizma-tekercset ültettek be.

Közben elindult a válópere férjétől, Phil Bronsteintől is, az élete tehát minden tekintetben összezuhant. Hosszú ideig tartott, mire teljesen összeszedte magát, a minap pedig a The Hollywood Reporternek adott interjújában idézte fel a korábban történteket. Visszaemlékezéseit Sharon Stone egy meglepő szállal egészítette ki.

Kizsigerelték anyagilag Sharon Stone-t

Az emberek „anyagilag teljesen kihasználták” a felépülése során, állítja a színésznő, akit teljesen megváltoztatott a halálközeli élmény. Az Elemi ösztön című film sztárja olyan súlyos stroke-ot kapott, ami kilenc napig tartó agyvérzéshez vezetett.

Hétéves kényszerszünet következett, ennyi ideig maradt távol Hollywoodtól, amíg teljesen felépült.

„A sikereimnek köszönhetően 18 millió dollárnyi megtakarításom volt, de amikor végül ellenőriztem a bankszámlámat, minden eltűnt.

A hűtőm, a telefonom, minden más emberek nevén volt. Nulla pénzem volt” – mesélte a megdöbbentő részleteket a színésznő az interjúban.

Nem engedi, hogy a betegsége határozza meg

Sharon Stone úgy véli, hogy érthető módon akár össze is roskadhatott volna, hiszen állapota semmi jóval nem kecsegtette, és az álomgyár pixiséből is kiesett, holott addig egész Hollywood és a világ férfi lakosságának minimum a fele a lábai előtt hevert.

Nem akarta azonban, hogy a keserű tapasztalatok határozzák meg a gondolkodását, az életszemléletét, ezért elhatározta, hogy inkább a pozitív dolgokra összpontosít. „Úgy döntöttem, hogy jelen maradok az életemben, a múltat pedig elengedem.

Nem akartam ragaszkodni sem a betegségemhez, sem az ahhoz kapcsolódó keserűséghez vagy haraghoz”

– jelentette ki Sharon Stone.

sharon stone stroke vagyon

Sharon Stone nem akarja, hogy a betegsége meghatározza (Fotó: Jamie McCarthy/Getty Images)

A színésznő szerint ha egyszer átengedi magát az ember a keserűségnek, az soha nem fogja elhagyni. Hinni kell, még akkor is, ha ez a hit olyan pici, mint egy mustármag. „Szóval most van célom. Az élet öröméért élek” – jelentette ki.

A vele történteket spirituális szempontból is átértékelte. „Egy buddhista szerzetes azt mondta nekem, hogy ugyanabba a testembe reinkarnálódtam. Volt egy halálélményem, aztán visszahoztak”.

Azzal vádolták, hogy csak megjátssza magát

Sharon Stone nem fukarkodott a részletekkel arról sem, hogy a stroke száz százalékban megváltoztatta agya működését. „Kilenc napig volt vérzés az agyamban, ami előrelökte a szervet a fejemben, elmozdult az eredeti helyéről. És amíg ez zajlott, minden megváltozott. A szaglásom, a látásom, az érintésem. Pár évig nem tudtam olvasni. A dolgok megnyúltak, és színes mintákat láttam.”

Miközben környezetében sokan úgy gondolták, hogy meg fog halni, több olyan orvos is volt, aki úgy gondolta, hogy Sharon Stone csak megjátssza az agyvérzést.

Az első angiográfiás vizsgálatnál nem látták a gerincmenti artéria repedést, ami a stroke-ot okozta.
Végül egy második vizsgálatnál derült ki az orvosok számára, hogy mennyire komoly a baj. Ha akkor hazaküldik, a színésznő vélhetően nem maradt volna életben.

Örökké vele marad a betegség, de már nem bánja

Sharon Stone a mai napig nem szabadult meg teljesen az agyvérzés következményeitől, jelenleg is minden nap szed gyógyszert a dadogás és az agyi rohamok kezelésére. Sokáig nem akart beszélni a betegségéről, mert tartott a nyilvánosság reakciójától. Jelenleg az amerikai Barrow Neurological Foundation igazgatótanácsának tagja, amely „pusztító agyi és gerincbetegségekkel” foglalkozik.

Sharon Stone az öregedésről is bevállalósan nyilatkozik. 

Kiemelt kép: Matt Winkelmeyer/Getty Images