A 65 éves Sharon Stone pofonegyszerű trükkökkel őrzi szépségét

Csak semmi flancolás! Ez lehet a jelmondata Sharon Stone-nak, ami a szépségápolást illeti.

Sharon Stone sok mindenben máshogy gondolkodik, mint pályatársai: először is utálja, ha „kortalan szépségnek” nevezik, másodszor pedig elutasítja azt az elméletet, miszerint kizárólag az ifjúság lehet gyönyörű. Miután 2001-ben életveszélyes agyvérzést szenvedett el, teljesen megváltozott a szépséghez való hozzáállása, azóta ugyanis alapvetően az önmagával való törődésben hisz – az éppen aktuális szépségideáloknak való megfelelés helyett. Ráadásul nagyon úgy tűnik, hogy ez a hozzáállás végeredményben igencsak kifizetődő, Stone ugyanis ragyogóbban fest manapság, mint valaha! Lássuk, mi lehet az ő titka!

Nem bonyolítja túl

Az egyszerűségben hisz, különösképpen, ha a reggeli rutinjáról van szó: napját az alapokkal indítja, alapos arc- és fogmosással – és a legtöbb napján a szépségrutinja ennyiben ki is merül. Ragyogó mosolya a bizonyítéka annak, hogy az ápoltságánál jobb szépségtrend egyszerűen nem létezhet. „Hiszek az egyszerűségben. Csak tisztítsd meg jól az arcodat forró vízzel és egy jó kis peelinggel” – hangzik egyik alapvető tanácsa.

Kitart amellett, ami egyszer már bevált neki

Általában egyszerű, megfizethető szépségápolási termékeket használ: az egyik legkedvesebb kincse egy olyan régi, jól bevált hidratálókrém, amelyet még az édesanyja adott először a kezébe 12 éves korában. „Azt mondta nekem: »Ezzel kend be a bőröd minden reggel és este, és életed végéig hálás leszel nekem«, és én még 50 évvel később is hálás vagyok neki” – árulta el Stone.

Óvja természetes szépségét a kemikáliáktól

A haját csak hetente egyszer, maximum kétszer mossa meg, emellett pedig hisz abban, hogy a hajápolásra használt termékeket felváltva érdemes használni, ezért mindig legalább 4 különböző márkát tart otthon – így egyikhez sem szokik hozzá túlságosan a fejbőre.

Nem viszi túlzásba a plasztikáztatást

„Ha plasztikai vagy kozmetikai műtétre vágysz, éld ki magad, menj és csináltasd meg! De ha nem akarod, akkor inkább ne tedd” – fogalmazott anno a Harper’s Bazaarnak. Ami őt illeti, a múltban előfordult, hogy fecskendeztetett némi töltőanyagot az ajkaiba, de saját meglátása szerint ettől „úgy nézett ki, mint egy pisztráng”, ezért azóta inkább elkerüli a szépészeti klinikákat.

A belső szépségre fókuszál

Stone tisztában van azzal, hogy az igazi szépség belülről fakad, ezért nagyon odafigyel a belső egyensúlyára, kerüli a feldolgozott élelmiszereket, az üdítőket és a koffeint, ugyanakkor nem vonja meg magától a húst és az étcsokoládét sem, ha pedig mozgásról van szó, a pilatesre és a táncra esküszik. „Számomra ez inkább a belső szépségről szól. Az az elképzelés, hogy az ifjúság az egyetlen dolog, ami szép vagy vonzó lehet, egyszerűen nem igaz. Nem akarok kortalan szépség lenni, olyan nő akarok lenni, aki a korához képest a legjobban néz ki” – vélekedik.

Kiemelt kép: Sharon Stone 2022. december 2-án – Fotó: Daniele Venturelli/Getty Images for The Red Sea International Film Festival