horoszkóp hiba olvasás értelmezés

5 gyakori hiba, amit a horoszkóp olvasásakor elkövetünk

A horoszkóp értelmezése nem könnyű, de szerencsére megtanulhatjuk, hogyan kell ezt jól csinálni. Kezdetnek például kerüljük el az alábbi kozmikus fiaskókat.
  • Még a gyakorlott horoszkópolvasók is rosszul értelmezhetik az előrejelzéseket.
  • A jó horoszkópolvasás sokkal többről szól, mint a napjegyünk gyors elemzése.
  • Ezeket a gyakori hibákat követik el a legtöbben a horoszkópjuk értelmezésekor.

Akár hiszünk bennük, akár nem, életünkben legalább egyszer biztosan adódott olyan alkalom, amikor horoszkópunk előrejelzéseire hagyatkoztunk, de legalábbis kíváncsiságból elolvastuk, mit üzennek nekünk a csillagok. Ám még a feketeöves ezoterikusokat is meglepheti, hogy a horoszkópok olvasásának is megvan a maga protokollja, már ha azt szeretnénk, hogy tényleg a megfelelő üzeneteket szűrjük ki az olvasottakból.

Amennyiben minden nap lelkesen várjuk, az elkövetkezendő időszakra mit tartogatnak számunkra az égiek, a pontos előrejelzés érdekében nem árt figyelembe venni néhány apróságot.

A horoszkóp helyes olvasása ugyanis több annál, mint hogy csupán a napjegyünkre koncentrálunk,

de Alex Caiola asztrológus szerint könnyedén megtanulhatjuk, hogyan olvassunk pontosan a horoszkópunkból. Kezdetnek például kerüljük el az alábbi kozmikus fiaskókat.

1. Nem használjuk a teljes születési horoszkópunkat

Ha teljesebb képet szeretnénk kapni horoszkópunkat illetően, akkor a pontos előrejelzéshez szükség van a születési dátumunkra, a pontos helyre és az időre. Ezt komolyabb asztrológiai oldalakon fel tudjuk vinni a fiókunkba, így átfogóbb jellemzésre számíthatunk, figyelembe véve a Nap, a Hold és a felkelő jegyek sorsunkra gyakorolt befolyását is. 

horoszkóp hiba olvasás értelmezés

A horoszkóp helyes olvasása ugyanis több annál, mint hogy csupán a napjegyünkre koncentrálunk (Fotó: Canva)

2. Nem ellenőrizzük az aszcendensünket

A legtöbben elhanyagoljuk aszcendensünk hatását, pedig gyakorlatilag ennek a jegynek a tulajdonságai felelősek azért, ahogyan mások látnak bennünket. De mi is az az aszcendens? Az az állatövi jegy, amely a születésünk pillanatában a keleti horizonton felkel, és amely jelentős befolyást gyakorol a személyiségünkre, külső megjelenésünkre, sőt foglalkozásunkra is. Amennyiben ennek a jegynek az előrejelzéseit is elolvassuk, árnyaltabb képet kaphatunk a ránk váró lehetőségekről és kihívásokról. 

Ebben tehetséges a gyereked a csillagjegye alapján.

3. Szerelmi ügyekben nem vizsgáljuk meg a holdjegyet

A holdjegyünk érzéseink közvetítője, érzelmi életünk képviselője, mely segít feltárni a bennünk lakozó valódi személyiséget. Mivel a holdjegy az az állatövi jegy, amelyben a Hold születésünk pillanatában éppen tartózkodott, belső világunkat és ösztönös reakcióinkat is befolyásolja. Elsősorban nem arra fókuszál, mit mondunk vagy mit teszünk, sokkal inkább egyfajta kapcsolati, érzelmi előrejelzőként szolgál, és szívügyek terén lehet leginkább a segítségünkre.

4. Kizárólag a napjegyekre hagyatkozunk

Az aszcendens és a holdjegy együtt formálják a személyiségünket, az életünkre gyakorolt behatásokat, ezért kizárólag a napjegyekre hagyatkozni nem jelent jó stratégiát az asztrológiában. Minden esetben vegyük figyelembe a teljes palettát, így látni fogjuk, milyen erőkre támaszkodhatunk, milyen erősségeink, gyengeségeink dolgoznak magánéletünkben és kapcsolatainkban. Ezen kívül fontos figyelembe venni a bolygók elhelyezkedését és sajátos aspektusait is, mivel ezek további spektrumokat adnak az elemzésekhez.

5. Nem vesszük figyelembe a retrográd időszakot

Amikor a Merkúr retrográdban van, a Földről nézve a bolygó látszólag visszafelé mozog a pályáján, ami az asztrológia szerint gyakran járhat együtt bizonyos anomáliákkal. Ez az időszak kihívást hoz mikrokörnyezetünkbe is, melyre azonban előre felkészülhetünk, és akár előnyünkre is fordíthatjuk a körülményeket.

Vegyük figyelmeztetésnek, és ne tervezzünk ilyenkorra fontos változtatásokat, nagyobb utazást vagy döntő elhatározást, például munkahelyváltást vagy befektetéseket. Természetesen így sem tudunk elkerülni minden szerencsétlenséget, de talán könnyebben elfogadjuk, hogy a dolgok a szokásosnál zűrösebben alakulnak, és nagyobb türelemmel fordulunk magunk és mások felé. 

Akik ezeken a napokon születtek, kiváló tanácsokat képesek adni.

Kiemelt kép: Getty Images

Szeretnél találkozni a Nők Lapja újságíróival és szakértőivel? Szeretettel várunk a Példakép Díj átadóján! Jegyek már kaphatók!

Nők Lapja Példakép Díj