A születési csillagjegyünk mellett az aszcendensünk is sokat elmond a személyiségünkről – tulajdonképpen azt az arcunkat mutatja meg, amit a környezetünk is lát. Ha tehát kíváncsiak vagytok, milyen benyomást keltetek másokban, olvassatok tovább!

Nem tudod, mi az aszcendensed? Számítsd ki táblázatunk segítségével!

Kos aszcendens

A Kos aszcendense közvetlenné és gyorssá tesz. Ösztönösen reagálsz, az előre tervezés nem a te asztalod. A lelkesedésed az élet minden területére kiterjed, ember legyen a talpán, aki kimozdít a lendületedből. Önálló, vállalkozó szellem vagy, aki képes a tapasztalataiból tanulni. Bár olykor független életfelfogásod faragatlanná tehet, a kompromisszumkészségedre nem lehet panasz.

Bika aszcendens

Ha valamit a fejedbe veszel, attól nem lehet eltántorítani. Makacsul ragaszkodsz az elképzeléseidhez, akkor is, ha nincsen igazad. Az életet gyakorlatias módon közelíted meg: a saját és családod biztonsága mindennél előrébb való számodra. Értékeled az élet szépségeit és luxusát, az anyagi világ iránti hódolatod legendás. Fontosnak tartod a nyugalmat és a harmóniát, valamint az érzelmi stabilitást, és rosszul tűröd, ha akárcsak az egyik is hiányzik az életedből.

Ikrek aszcendens

Nem szereted, ha korlátoznak az önkifejezésben, leginkább a szólásszabadságban – ha mégis, azt személyes kudarcként éled meg, ami hatással lehet az önbizalmad alakulására. Érdekel a körülötted lévő világ és a benne lévő emberek, ezért nagyon nyitottan és kíváncsian állsz az élethez. Gyorsan vág az eszed, ennek köszönhető, hogy lényeglátásod messze földön híres. A kapcsolataidban az intellektuális azonosságot keresed, akivel nem közös az érdeklődésed, azzal nehezen tudsz kijönni.

Rák aszcendens

Gondoskodó és felelősségteljes személyiség vagy, akit az emberek gyakran a gyengéd és odaadó jelzővel illetnek. Érzékenyen reagálsz a környezeted és a világ változásaira, de ne feledd: nem veheted a válladra mindenki terhét! A biztonság alapvető szükséglet számodra, folyamatosan azon dolgozol, hogy harmóniát és bizonyosságot teremts a mindennapjaidban. Családorientált emberként az életedben elsőbbséget élvez a közvetlen környezeted épsége.

Oroszlán aszcendens

Különleges energia sugárzik belőled – mindez valószínűleg erős ön- és testtudatodnak köszönhető, mindig tudod, hogyan add el magad. Erős személyiség vagy, mindegy milyen probléma gördül az utadba, nem riadsz meg tőle. Idealista jellemed a legtöbbször megóv attól, hogy bajba kerülj, viszont hajlamos elvakulttá tenni. Nagylelkűséged miatt az emberek szívesen fordulnak hozzád, ha valamilyen nehézségük adódik.

Szűz aszcendens

Gyakran alulbecsülik a viselkedésedet, mert ha ismeretlen szituációba csöppensz, akkor visszahúzódó lehetsz. Pedig egyáltalán nem jellemző rád a félszegség, intelligenciád és kritikus életszemléleted valójában határozottsággal párosul. Szeretsz másokon segíteni, sőt, szinte ösztönösen bevonzod azokat, akik támogatásra szorulnak. Ha a családi és a baráti kapcsolatokról van szó, akkor nem ismersz lehetetlent.

Mérleg aszcendens

Mivel különös figyelmet fordítasz a megjelenésedre, ezért az emberek általában jó véleménnyel vannak rólad. Ez azonban csak a látszat, nagyon ügyesen el tudod rejteni a külsőd mögé az érzéseidet. Erős versenyszellem él benned, mondhatni ez a te doppingszered: ha megmérettetheted magad, az felpörget. Döntést viszont nehezen hozol, a spontaneitás nem a te asztalod.

Skorpió aszcendens

Szituációtól függően több személyiség is él benned. Van, hogy csendesen meghúzódsz a háttérben, máskor hangosan kiállsz a többiek elé, de bármelyik mellett döntesz, elhatározásodtól senki nem tud eltántorítani. Gyakran keresel válaszokat a sorok között, ahelyett, hogy ténylegesen kommunikálnál – emiatt paranoiássá válhatsz. Fontos számodra a megbízhatóság, sőt te magad is teljes elkötelezettségre törekedsz akár magánéletről, akár munkáról van szó.

Nyilas aszcendens

Kalandvágyó természeted legendás, a tapasztalás és a felderítés ösztönösen fakad belőled. Mindez lelkesedéssel párosul, ha valamit elhatározol, abba apait-anyait beleadsz. Közvetlen emberként ismer a környezeted, akinek mindig van egy-két jó szava másokhoz. Mindenről van véleményed, amit nem rejtesz véka alá, de ez nem feltétlenül hasznos, mert olykor meggondolatlanul fejezheted ki magadat. Még szerencse, hogy mindent humorrá tudsz alakítani, ez segíthet a kényes szituációkban is.

Bak aszcendens

Hajszolod a sikert, mert az motivál, ha minél értékesebb eredményeket tudj felmutatni. Szerencsédre erős munkamorállal is bírsz, nem okoz gondot, ha a sikerért meg kell dolgoznod. Ennek köszönhetően képes vagy az életed gyökeresen megváltoztatni. Védelmi mechanizmusaid erősen működnek, emiatt sokszor megközelíthetetlennek tűnsz az emberek szemében. Megbízható vagy, ezt a barátaid és a családtagjaid is tudják, nem véletlen, hogy hozzád fordulnak, ha bajban vannak.

Vízöntő aszcendens

Egyéniséged nem mindennapi, ráadásul nagyon kedves és barátságos természettel áldott meg a sors, ez tesz annyira vonzóvá mások szemében. A függetlenség az életedben mindennél fontosabb, sokat teszel azért, hogy a szabadságodat megteremtsd. Nagy az igazságérzeted, ezért rosszul viseled az egyenlőtlenséget. Kíváncsian és nyitottan figyeled az újdonságokat, sőt, nem áll távol tőled, hogy te magad is alkoss.

Halak aszcendens

Kaméleonszerű személyiséggel bírsz, képes vagy egyetlen pillanat alatt csendes és szégyenlős figurából beszédes és szenvedélyes egyénné válni. Érzékeny lelkivilágod miatt könnyen megbántódsz, de legalább ennyire könnyű meghatni is, emiatt az objektivitás nem erős oldalad. Sokszor nyugtalanul éled meg a mindennapokat, főleg akkor, ha nagyon távoli célokat tűzöl ki magad elé. Álmodozó jellemed nagyban hozzájárul ahhoz, hogy mindig két lábbal a föld felett jársz.

Szöveg: D.A.

(cafeastrology.com)

Fotó: Thinkstcok