courteney cox tiktok tánc

Courteney Cox viccesen alkotta újra a videót, amitől híres lett

A színésznő a 80-as években hatalmas Bruce Springsteen rajongó volt, és nem is sejtette, hogy a közös videóklip megváltoztatja majd az életét.

Courteney Cox a Jóbarátok Monica Gellereként sokszor megnevettetett már bennünket a táncaival, most azonban egy új TikTok-kihívásban még ezt is felülmúlta.

A Jóbarátok sztárja jó tíz évvel azelőtt, hogy a nagysikerű sorozat főszereplőjeként befutott volna, szerepelt Bruce Springsteen 1984-ben készült videóklipjében. A Dancing in the Dark a 80-as évek egyik legnagyobb slágere volt, most pedig egy új TikTok-trend okán újra láthatjuk a híres mozdulatokat a színésznőtől.

Két éve Monica Geller hajáért volt oda a TikTok. 2022-ben több mint 370 millió megtekintést gyűjtött be a #MonicaGellerHair hashtag.

A videóklip sok ajtót megnyitott

Cox 20 éves volt, amikor Brian De Palma rendező kiválasztotta őt egy castingon a kliphez, amelyet Springsteen Born in the USA turnéjának nyitóestjén forgattak a minnesotai Saint Paulban. A felvételhez több fiatal lányt is kiválasztottak, de akkor még nem dőlt el, kit hívnak majd fel közülük a színpadra.

Cox egy 2017-es interjúban azt mondta, hogy a videóklip sok helyre bejuttatta, sok ajtót megnyitott neki Hollywoodban pedig eredetileg nem kifejezetten őt választották erre a szerepre. Teljesen spontán esett rá a választás, amikor elkezdett minden kiválasztott táncolni a nézőtér első sorában.

Íme az eredeti Sprinsgteen-videó:

Pár hete hódít a TikTokon egy új kihívás (Asking my Mom how she danced in the 80’s), amelyben a gyerekek azt kérik szüleiktől, mutassák meg, hogyan táncoltak fiatalon, a 80-es években. Érdemes erre rákeresni, mert rengeteg vicces videót találhatunk ebben a témában a platformon.

Persze bármelyiknek nehéz lesz überelni Courteney Cox táncos TikTok-videóját:

@courteneycoxofficial

1980’s dancing… in the dark

♬ original sound - Courteney Cox

Cox régebben elárulta, hogy kétszer vették fel végül a számot a koncerten, és először nagyon nem szeretett volna 30 000 ezer ember előtt a színpadon táncolni, de ma már belátja, mennyit köszönhet ennek a lehetőségnek.

Bár már nagyon régen véget ért a Jóbarátok, még ma is születnek elméletek, új sztorik a sorozattal kapcsolatban. Arról mi is írtunk, hogy vajon Ross és Rachel kapcsolata toxikus volt-e.

Kiemelt kép: Courteney Cox és Bruce Springsteen 1984-ben (Fotó: Getty Images/Paul Natkin/WireImage)

Szeretnél találkozni a Nők Lapja újságíróival és szakértőivel? Szeretettel várunk a Példakép Díj átadóján! Jegyek már kaphatók!

Nők Lapja Példakép Díj