Ezért a frizuráért van oda mindenki a TikTokon

Nem is értjük, miért nem lett hamarabb népszerűbb.

Amióta 1994-ben elindult a Jóbarátok, azóta van oda a fél világ Jennifer Aniston, azaz Rachel frizurájáért. Most viszont úgy tűnik, hogy fordult a kocka, mert a rajongók egyre inkább Monica, vagyis Courteney Cox hajkölteményét tekintik inspirációnak, amikor fodrászhoz készülnek.

Rachel Green vitathatatlanul időtlen stílussal rendelkezett a tíz évadot megélt sorozatban, de pont emiatt a nézők gyakran megfeledkeztek a tisztaságmániás Monica Gellerről, pedig az ő megjelenése is legalább annyira időtlen volt, mint a lakótársnője frizurája. Most végre ő is megkapja a megérdemelt figyelmet, mivel Courteney Cox frizurája most futótűzként terjed a TikTok-on, köszönhetően a jól variálható, texturált rétegeknek. Már több mint 370 millió megtekintést gyűjtött be a #MonicaGellerHair hashtag,  a címke alatt a légies, volumenes, réteges bob Z-generációs változatait találjuk.

Mi is pontosan a „Monica”?

Monica a Jóbarátok első és második évadában úgynevezett bixie-t viselt, ami a bob és a pixie vágás hibridje: a különböző rétegek az álláig és a kulcscsontjáig értek. A romantikus vígjátékokban akkoriban kezdett népszerű lenni a Coastal Granny stílus is (ami – ahogy mi is megírtuk – most megint a reneszánszát éli), amit Monica fejlesztett tökélyre, és amihez a frizurája is alkalmazkodott. Ez sokkal játékosabb volt, mint az egyforma hosszúságúra levágott hajak, a formázáshoz pedig elég volt egy nagyobb hajkefe, ami akkoriban szintén elengedhetetlen kelléke volt a fürdőszobáknak, mivel csodás volument adott a tincseknek.

Ha ki szeretnéd próbálni ezt a frizurát, mindenképpen fordulj egy megbízható fodrászhoz. Ha csak belekóstolnál, akkor érdemes a hosszabb változatot kérned, hiszen az jobban variálható, és a rétegek hamarabb lenőnek. Ha viszont nem félsz az elköteleződéstől, akkor nyugodtan válaszd az állig érő fazont, elvégre az hozza az igazi Monica-féle stílust. Mindkét esetben a kulcs a különböző hosszúságú rétegek, amelyek puhán keretezik az arcot. A hosszabb verzió kifejezetten jól áll a kerekebb arcúaknak, míg a rövidebbet a szögletes és keskeny arcúak válasszák. A klasszikus fazon játékosságot kap a régetek miatt, ezért kifejezetten ajánlott 50 év felettieknek is, hiszen sokat fiatalít viselőjén. 

Az otthoni formázáshoz elengedhetetlen beszerezni egy közepes vagy annál nagyobb körkefét, amellyel megfelelő volument tudunk adni a tincseknek. A tökéletes végeredmény érdekében használj rugalmas tartást biztosító lakkot, ami nem nehezíti el a hajat, hiszen a mozgékonyság a lényege ennek a frizurának.

Ezek a termékek elengedhetetlenek a tökéletes „Monica” megalkotásához:

1. Elseve Fibralogy sampon a sűrű hajért, L’Oréal, 2 380Ft, Notino; 2. Beauty Brush Activ Premium Care CF levegős hajformázó, 9540Ft, Rowenta, 27 210Ft, Notino; 3. Volumennövelő és formázó hajkefe, kerek, Professional, Ebelin, 3 199 Ft, dm; 4. Elseve hajpakolás hialuronsavval , L’Oréal, 1990 Ft, Douglas; 5. Isana Hair Glanz & Style hajlakk, 529 Ft, Rossmann; 6. Prestige MoistureProtect hajszárító, Philips, 32.890 Ft, Emag

Nem csak a TikTokon  népszerű ismét a ’90-es évek stílusa: olyan hírességek, mint a frissen megházasodott Sarah Hyland is felültek erre a trendvonatra. A Modern Family sztárja még júniusban posztolt egy videót a hajáról az Instagramra, és ezzel megalkotta a Monica-frizura kifejezést. „Kivettem a póthajamat, és rájöttem, hogy a hajam olyanra nőtt meg, mint Monica frizurája. Mondanom sem kell, hogy nagyon izgatott vagyok emiatt” – írta a videó posztjában.

Kiemelt kép: Monica, Rachel és Phoebe a Jóbarátok sorozatból, NBCU Photo Bank/NBC Universal via Getty Images via Getty Images