Vagy talán sosem ment ki teljesen a divatból?

A Rachel-frizura az egyik olyan dolog, ami ikonikussá tette a Jóbarátok című sorozatot. Persze okkal. A Jennifer Aniston által alakított karakter lépcsőzetesre vágott, precízen beszárított tincseiért és oldalfrufrujáért annyira odavoltak a tévénézők, hogy a kilencvenes években szinte mindenki az ő képét szorongatva ment hajat vágatni. A fazon éveken át trendi volt – annak ellenére, hogy maga Aniston is bevallotta, nem volt valami könnyű belőni ezt a frizurát. „A Rachel-féle hajat elég nehéz volt formázni – mondta a színésznő az ABC Newsnak. – A hajszárítót és a hajkefét nem nekem találták ki, ezt a sérót viszont rendesen be kellett lőni. Amikor Chris (Chris McMillan, a fodrász, a Rachel-frizura megalkotója – a szerk.) vette kezelésbe, a hajam szuperül állt, baromi jól nézett ki. Amikor én, már kevésbé.”

Fotó: NBCU Photo Bank/NBCUniversal via Getty Images via Getty Images)

Újjáéledt trend

A Rachel-frizura újjáéledésében jelentős szerepe van René Zellwegernek, aki az idei Golden Globe-díjátadóra frissen vágott hajjal érkezett – olyannal, ami kísértetiesen emlékeztetett mindenkit Rachel Greenre. Igen, arra a Rachelre! A színárnyalat és a fazon is stimmelt, az arcot huncutul keretező tincsek pedig remekül álltak a kétszeres Oscar-díjas színésznőnek.

Fotó: Todd Williamson/NBC/NBCU Photo Bank via Getty Images

Aztán ott van Chrissy Teigen, aki néhány hónappal ezelőtt az Instagramon dicsekedett el új frizurájával. A poszt alá azt írta: „Új haj, ki ez?” Egy pillanatra tényleg azt hittük, hogy a Jóbarátok Rachelje… Az amerikai modellt ugyanis eddig vagy hosszú loknikkal, vagy egyhosszra vágott bubifrizurával láthattuk, ez a lépcsőzetes fazon egy merőben új iránynak számít nála. De ha jobban belegondolunk, az elmúlt húsz évben is mindig volt egy-egy sztár, aki az ikonikus frizurával frissítette fel a megjelenését…

Rachel McAdams és a Rachel-frizura (2011)

Fotó: Getty Images

Jennifer Lopez nemcsak fazonban, de melírozásban is igazodott az ikonikus hajviselethez (2015)

Fotó: Jerritt Clark/Getty Images

Hailey Bieber egy kicsit hosszabb változatban kérte a fazont a fodrászától (2016)

Fotó: Dipasupil/Getty Images

(Kiemelt kép: Getty Images)