Kate Hudson is felszólalt bátyja védelmében, aki nehéz családi drámákról és traumákról mesélt a nyilvánosság előtt.

Régóta köztudott, hogy Goldie Hawn gyerekei teljesen elidegenedtek az apjuktól, és nem sikerült rendbe hozni a kapcsolatot. Erről korábban többször is beszéltek a családtagok, nem csináltak titkot belőle.

Most azonban a színésznő idősebbik gyereke, Oliver kénytelen ország-világ előtt magyarázkodni a mondatai miatt, melyekkel a közvélemény szerint mélyen megbántotta édesanyját. Vagy ismét egy félreértés áll a háttérben?

Goldie Hawn tehet fia traumáiról?

Oliver Hudson lassan már fél beszélni a témáról is, mert úgy gondolja, hogy mindent, amit mond, kiragadnak a kontextusból, ezért inkább pontosítja a korábban anyjáról állítottakat.

„Semmilyen módon nem származott traumám az anyámtól, vagy ahogyan ő nevelt” – öntött tiszta vizet a pohárba a színész a húgával közösen vezetett podcast egyik epizódjában. A „Sibling Revelry” egyik részében Oliver arról beszélt, hogy a korábbi kommentek az ő ötéves énjétől származtak.

„Nélküle semmi lennék…Inkább arról van szó, ahogy a bennem élő gyerek akkor érezte magát az anyjával, mint szülővel kapcsolatban” – mondta.

Még Hollywoodban sincs tökéletes gyerekkor

A színész a március 18-i epizódban mesélt arról, hogy a Hoffman Institue tanfolyamának elvégzése arra késztette, hogy elgondolkodjon a szüleivel való kapcsolatán, amikor gyerek volt.

Az intézet működésének középpontjában a Hoffman-folyamat áll, egy egyhetes pszichológiai elvonulás, ami segít a résztvevőknek azonosítani a gyerekkorban öntudatlanul kialakult negatív viselkedéseket, hangulatokat és gondolkodási módokat.

Hudson arra számított, hogy az elvonuláson főként az apjával kapcsolatos események, érzések fognak előjönni, de pont az ellenkezője történt. „Érdekes módon édesanyám volt az, akivel kapcsolatban szinte a legtöbb traumám volt, mert ő volt az elsődleges gondozóm” – emlékezett vissza.

„Néha védtelennek éreztem magam” – mondta Oliver, majd arról mesélt, hogy Goldie Hawn mennyit volt tőle távol a munka miatt, és a felbukkanó férfiakat az életében nem igazán szerette. Élte az életét, de szerinte ettől függetlenül csodálatos anya volt.

A színész szerint mindez egy olyan gyerek percepciója volt, akinek nem volt jelen az apja az életében, pedig szüksége lett volna rá, és az édesanyja sem mindig volt ott, amikor kellett. Szavai azonban villámgyorsan elterjedtek az interneten, a bulvársajtó pedig könyörtelenül lecsapott rájuk.

goldie hawn gyerekek családi dráma

Goldie Hawn, Kurt Russell és a gyerekek (Fotó: Steve Granitz/WireImage)

Kate Hudson megvédte testvérét

Kate Hudson, aki egyébként nem volt jelen az ominózus epizód felvételekor, azzal viccelődött, hogy mindez azért történhetett meg, mert nem volt a bátyjának felügyelete. Egy pillanatra se hagyhatom magára, nyilatkozta később a színésznő, aki pontosan tudja, hogyan íródnak a kattintásvadász címek.

Elmondása szerint azzal bátorította Olivert, hogy ne törődjön a troll kommentekkel, mert senkit nem érdekel, hogy mit gondolnak ezek az emberek. Habár nagyon fájdalmasan tudnak érinteni a rosszindulatú megjegyzések, Kate azt hangsúlyozta a bátyjának, hogy az önjelölt kritikusok semmit nem adnak hozzá az életéhez, így a szavaik sem számítanak.

Az anyák jelentenek mindent

Szeretet, odafigyelés, jelenlét, törődés – Goldie Hawn szerint ezek a legfontosabbak, ha gyereknevelésről van szó. A színésznő számos alkalommal nyilatkozott arról, hogy milyen keményen dolgozott a gyerekeivel való szoros kapcsolat kialakításán.

Oliver azt is elmondta, hogy a megvilágosodása során teljes mértékben megbékélt a szüleivel, és megbocsátott mindent, amiről úgy érezte, hogy szükség volt.

Rájött, hogy minden szülő-gyerek kapcsolat dinamikája az előző generációból eredeztethető, és ez az ő apjára különösen igaz, hiszen ötéves volt, amikor apja elhagyta.

A Hudson gyerekek végül megkapták a legszebb példát a kölcsönös szereteten és tiszteleten alapuló kapcsolatra, hiszen Goldie Hawn és Kurt Russell szerelme több, mint negyven éve rendíthetetlen. Abban pedig abszolút egyetértenek mindketten, hogy Kurtnél jobb pótapát nem kaphattak volna.

Goldie Hawn és Kurt Russell mellett ezek az álompárok se tartják fontosnak az esküvőt. 

Kiemelt kép: Paul Zimmerman/WireImage