Van, aki válás után nem akar újabb esküvőt, de olyan is van, aki soha nem akart férjhez menni.

Miután kiderült, hogy Jennifer Lopez és Ben Affleck újra egymásra találtak, a rajongók már tovább is mentek, és azt latolgatják, hogy vajon most is lesz-e eljegyzés, esetleg esküvő is. Hollywoodban nagy divatja van a szűk körű, romantikus esküvőknek, és a lehető legnagyobb titokban tartani a nagy napot. Ariana Grande is így tett: teljes titokban ment hozzá vőlegényéhez (annyit lehetett tudni, hogy tavaly december történt a lánykérés), Dalton Gomezhez. A hírt végül Ariana szóvivője erősített meg, sőt azóta képeket is láthattunk a gyönyörű menyasszonyról, akinek testhezálló ruháját Vera Wang tervezte. Karlie Kloss is mindössze 80 meghívott vendég (ez Los Angelesben valóban szűk körnek számít) előtt házasodott össze Joshua Kushnerrel 2018. október 18-án. A szupermodell szintén csak utólag tudatta a világgal, hogy férjhez ment szerelméhez, ahogyan Eva Mendes és Ryan Gosling is a legnagyobb titokban húzták egymás ujjára a gyűrűt nyolc év után. Ennek ellenére számos sztárpár döntött és dönt úgy: nem szeretnének esküvőt, annak ellenére, hogy nagyon szeretik egymást.

Goldie Hawn és Kurt Russell (38 év)

A két színész 1983-ban talált egymásra a Második műszak című film forgatásán, ahol a stábtagok szerint végig izzott köztük a levegő. Mindketten túl voltak egy váláson (Goldie egy évvel korábban, Kurt abban az évben lett szingli) és összesen három gyereket hoztak a kapcsolatba. A színésznőnek már volt egy fia volt, Oliver és egy lánya, az azóta szintén színész Kate Hudson, Kurtnek pedig egy fia (Boston) született a volt feleségétől. 1986-ban közös gyerekük is lett, de Wyatt érkezése után sem gondoltak az esküvőre. „Tökéletes a kapcsolatunk házasság nélkül is” – mondta Goldie a Woman’s Day-nek 2007-ben. „Szeretek minden nap úgy felébredni, hogy mellettem van Kurt, és ez nekem bőven elég.”

38 év után is látszik, mennyire szereti egymást Goldie és Kurt (Fotó: Getty Images)

Oprah Winfrey és Stedman Graham (35 év)

Amerika „pszichológusa” 1986-ban talált párra Stedman Graham személyében, majd 1993-ban megtörtént az eljegyzés is. A házasságot viszont egyikük sem erőlteti, ugyanis Oprah elárulta: „Abban a pillanatban, amikor igent mondtam Stedmannak, kételyeim támadtak, nem szerettem volna áldozatot, kompromisszumot hozni a házasság kedvéért. Ott, akkor rájöttem: nem akarok esküvőt. Mindketten úgy gondoljuk, semmi nem változna közöttünk a hivatalos papírral, így is mély lelki, spirituális kapcsolat a miénk.” 

Oprah Winfrey és férje nem sokszor láthatóak együtt hivatalos eseményeken (Fotó: Daniel Zuchnik/FilmMagic/Getty Images)

Anna Kournikova és Enrique Iglesias (20 év)

A teniszsztár és az énekes 2001-ben kezdtek el randevúzni, miután találkoztak az Escape videoklipjének forgatásán. Három év múlva Enrique egy óriási gyémántgyűrűvel tudatta szerelmével, hogy komolyabb szándékai vannak vele, de erről egyikük sem beszélt soha nyilvánosan. Úgy tudni, többször is szakítottak kis időre, de mindig visszataláltak egymáshoz. Anna 2008-ban azt nyilatkozta a People magazinnak, hogy bár barátja évek óta szeretné hivatalosan is megpecsételni szerelmüket, ő soha nem akart férjhez menni, és ez most sem változott. Szerencsére a spanyol énekes ezt nem veszi a szívére, mert ő is hasonlóan gondolkodik. „Nem hiszem, hogy a papír bármit is változtatna a szerelmünkön”- mondta a sztár. 2017-ben aztán megszülettek ikreik, Lucy és Nicolas, majd 2020 januárjában a harmadik gyermekük, Masha is.

Rosie Huntington-Whiteley és Jason Statham (11év)

Könnyű elfelejteni, hogy a brit modell és akciósztár nem házasok, tekintve, hogy 2010 óta vannak együtt és 2016-ban jegyezték el egymást, sőt egy évre rá kisfiuk született. Hivatalosan mégsem kötötték össze az életüket, és szinte mindenki az okára kíváncsi. „Sokat beszélünk róla Jasonnal, és bár mindketten szeretnénk esküvőt, de egyikünknek sem életbevágó. Abban is egyetértünk, hogy sokkal jobb lesz úgy összeházasodnunk, hogy már a fiunk, Jack is részt vehet rajta, és meg tudjuk vele osztani az örömünket” – mondta az ex-Victoria’s Secret modell még 2018-ban. Azóta sem lehet tudni az esküvőről, annak ellenére, hogy rengeteg pletyka kering a nagy nap lehetséges dátumáról.

Rosie és Jason sem erőlteti az esküvőt (Fotó: Getty Images)

Shakira és Gerard Piqué (11 év)

A kolumbiai énekesnő és a spanyol futballsztár 2010-ben Waka Waka című dal videoklipjének forgatásán ismerkedtek meg, és azóta is boldogan élnek. A házasságot azonban ők sem siettetik. „Erős szövetség van közöttünk és nagyon szeretjük egymást, amire a kisfiúnk (Milan 2013.január 22-én látta meg a napvilágot) születése is bizonyíték. Azt hiszem, ezen a házasság semmit nem változtatna, mindkettőnknek jó így” – vallotta be Shakira a Glamournak 2014-ben, majd egy évre rá, 2015. január 29-én megszületett második kisfiuk, Sasha is.

Shakira és Gerard Pique néha kimozdulnak a fiúk nélkül is (Fotó: Alex Pantling/Getty Images)

Courteney Cox és Johnny McDaid (7 év)

Annak ellenére, hogy egy Jóbarátok sztárja és 12 évvel fiatalabb szereleme, Johnny McDaid kiegyensúlyozott kapcsolatban élnek, nem terveznek esküvőt. A színésznő nemrég így nyilatkozott, amikor szóba jött a házasság. „Igaz, egyszer már tartottunk egy kis szünetet a kapcsolatunkban, de az csak megerősített minket abban, hogy összetartozunk. Azóta minden jobb lett közöttünk” – mondta őszintén Courteney a The Ellen DeGeneres show-ban, aki még azt is hozzátette: „Szívem mélyén a felesége vagyok.”  Tavaly ősszel a világjárvány miatt hosszú hónapokig nem tudtak találkozni, mivel a Snow Patrol zenésze Nagy-Britanniában ragadt, míg Cox Los Angelesben töltötte a karantént. Mi sem bizonyítja jobban szerelmüket, hogy ez sem ártott meg hét éve tartó viszonyuknak.

Johnny és Courteney kapcsolata még azt is kibírta, hogy hónapokon keresztül nem tudtak találkozni (Fotó: Kevin Winter/Getty Images)

Kirsten Dunst és Jesse Plemons (5 év)

Kirsten márciusban adta hírül, hogy ismét gyerekük születik a szintén színész Jesse Plemonsszal, akivel a Fargo című sorozat forgatásán szerettek egymásba. Jesse 2017-ben gyűrűt húzott a színésznő ujjára, majd a következő évben meg is érkezett az első babájuk, akinek az Ennis Howard nevet adták. Annak ellenére, hogy Kirsten a „férjemnek” nevezi szerelmét, a hivatalos nagy napra még nem került sor, vagy nagyon ügyesen titkolják. Annyit azért egyszer elejtett a színésznő, hogy nem szeretnék elsietni az esküvőt, és egyszer biztosan sort kerítenek rá.

Kirsten és Jesse nyilvánosan sem titkolja érzelmeit (Fotó: Albert L. Ortega/Getty Images)

Kiemelt kép: Getty Images