Katalin hercegné projektjei egy percre sem állnak le.
  • Katalin hercegné jelenleg kemoterápiás kezelést kap.
  • Nemrég egy barátjuk azt nyilatkozta a sajtóban, hogy a „poklok poklán mennek keresztül” Vilmos herceggel.
  • Ennek ellenére a walesi hercegné projektjei továbbra is csak úgy dübörögnek!

A mentális egészség hete alkalmából Katalin hercegné és Vilmos herceg egy új videót tettek közzé a közösségi médiában. A hercegi pár az X-en (korábbi nevén Twitteren) és a Youtube-on is megosztották a szóban forgó felvételt. Ebben a mezőgazdaságban dolgozók pszichés egészségére hívják fel a figyelmet. Úgy tudni, a videót Katalin és Vilmos együtt készítették – bár abban ők nem láthatók.

A lentebb megtekinthető kisfilm mellé annyit fűztek, Katalin hercegné és Vilmos herceg „egy napot töltöttek együtt Sam (a videóban szereplő gazda) herefordi farmján, és vele a mentális egészségről beszélgettek, annak szerepéről a mezőgazdasági közösségekben, valamint a támogatás fontosságáról”.

Sajtóértesülések szerint a projekt munkálatai már a hercegné betegsége előtt elkezdődtek. Katalint legutóbb 2023 karácsonyán láthattuk, és egyelőre nem tudni, mikor bukkan fel újra nyilvánosan. Mindenesetre a munkába már visszatért – még ha csak a háttérben is.

Katalin hercegné visszatért a munkába

Ráadásul ez nem csak a fent látható videóra értetendő. A Katalinhoz tartozó Royal Foundation Business Taskforce for Early Childhood (egy gyerekekkel foglalkozó alapítvány) szintén serényen tevékenykedik napjainkban. Nemrég egy új jelentést is közzé tettek, és az ezekben foglaltakat Christian Guy, az alapítvány ügyvezető igazgatója állítólag Katalin hercegnével is átbeszélte. Guy a sajtónak elmondta, Katalin hercegné nagyon izgatott a projektet illetően.

katalin-hercegne-projektek

Katalin hercegné a The Royal Foundation Centre for Early Childhood rendezvényén 2023. november 15-én (Fotó: Richard Pohle – WPA Pool/Getty Images)

Persze, az udvar szerint ebben semmi meglepő nincsen. „A hercegi pár projektjei »folyamatosan működnek«, és ez az alapítvány esetében sem volt másképp az elmúlt öt hónapban, ahol Guy vezetésével nagy előrelépés történt” – foglalta össze Katalin hercegné szóvivője.

Gondok a brit királyi családban

Persze, ez nem azt jelenti, hogy minden rendben van az udvar táján. Nem elég, hogy a világ egy emberként szurkol a 42 éves Katalin hercegné mielőbbi felépüléséért, apósa, III. Károly király szintén rákos beteg. Az uralkodó 2024 áprilisában ugyan visszatért hivatalos teendőihez, de az idei nyárra a megszokottnál kevesebb feladatot vállalt el. A nagy baj azonban, úgy tűnik, nem elég ok a személyes konfliktusok feloldásához. Ugyanis kisebb fiával,

Harry herceggel továbbra sem áll szóba Károly.

A családtagok közötti feszültség ezekben a baljós időkben is odáig tudott nőni, hogy Harry állítólag azért nem vesz részt fia keresztapjának június 7-ei lagziján (a Westminsteri herceg, Hugh Grosvenor veszi feleségül menyasszonyát, Olivia Hensont), mert még csak véletlenül sem akar azon összefutni bátyjával, Vilmos herceggel… Vajon meddig mehet ez így tovább?

Források szerint Katalin hercegné betegsége Harry és Meghan házasságát is válságba sodorhatja.

Kiemelt kép: Katalin hercegné a The Royal Foundation Centre for Early Childhood rendezvényén 2023. november 15-én – Fotó: Samir Hussein/WireImage via Getty Images