Angelina Jolie állítólag apjuk ellen hangolhatta Pittel közös gyerekeiket.
  • Brad Pitt és Angelina Jolie 2005-től éltek együtt, és 2014 és 2019 között voltak házasok.
  • Pitt és Jolie egy időben Hollywood álompárjának számított, de a válásuk olyannyira durva volt, hogy még az FBI is nyomozott Pitt ellen.
  • Évek óta húzódó pereskedésük lassan mindkettőjük energiáit felemészti.

Egyre inkább csak a titoktartási szerződésekről szól Brad Pitt és Angelina Jolie szövevényes pere. Az egykori álompár a gyermekfelügyeleti jogok (jelenleg már csak egy gyermekük kiskorú) és franciaországi birtokuk kapcsán egyszerre áll perben egymással. Utóbbi jogvita középpontjában francia szőlőbirtokuk és a hozzá kapcsolódó rezidencia korábbi eladása áll.

Jolie négy évvel ezelőtt, Pitt szerint jogszerűtlenül adta el a birtokot, mert korábbi megállapodásuk szerint arra előzetes ajánlattételi lehetőséget kellett volna felkínálnia Pittnek. Pitt és ügyvédei emellett azzal is vádolják Jolie-t, hogy folyamatosan különféle trükkökkel próbálja a vagyonjogi vitát mellékvágányra terelni, és összemosni a családi perpatvarral, illetve, hogy korábbi alkalmazottait (akik esetleg Pitt mellett tanúskodnának), titoktartási nyilatkozatok lobogtatásával próbálja elhallgattatni.

Új vallomás Pitt és Jolie ügyében

Nemrég új, kellemetlen vallomást tett egy korábbi dolgozó Angelina állítólagos viselkedésével kapcsolatban. Egy most benyújtott beadványban megszólaló egykori biztonsági őr szerint Angelina Jolie kifejezetten arra buzdította a színésszel közös gyerekeiket, hogy még a láthatásokon is minimalizálják az apjukkal eltöltött időt. Erről egy korábban a párnak dolgozó biztonsági őr számolt be, a bírósági iratokat pedig People magazin szerezte meg. 

Pitt ügyvédei a napokban nyújtották be a Los Angeles-i Legfelsőbb Bíróságra egy biztonsági cég tulajdonosának, Tony Webbnek a nyilatkozatát is, aki 2000 és 2020 között dolgozott a párnak, utóbb csak Pittnek. A 12 oldalas nyilatkozatban Webb azt állította, hogy Jolie egyik támogatója, Michael Vieira producer felhívta őt, és megpróbálta rábeszélni, hogy akadályozza meg, hogy két korábbi munkatársa vallomást tegyen a színésznő ellen.

„A hívás során Vieira úr elmondta nekem, hogy hallotta, hogy Jolie két korábbi biztonsági őre arról beszélt, esetleg tanúskodni fognak a családi perben, és megkért, hogy akadályozzam meg, hogy ez a két személy vallomást tegyen. Úgy tudom, hogy Vieira úr ezzel Angelina Jolie kérését tolmácsolta felém. Elmagyaráztam neki, hogy nincs lehetőségem megtiltani nekik, hogy nyilatkozzanak vagy tanúskodjanak, mert független vállalkozók és nem alkalmazottak” – folytatta.

A biztonsági szakember arról is beszámolt, hogy Jolie gyakorlatilag megfenyegette, mert Vieria közvetítésével azt üzente neki, hogy ha a szóban forgó két őr tanúskodni fog, akkor beperli a céget, mivel korábban titoktartási szerződést írtak alá. A két őr egyike, Ross Foster viszont kerek perec megmondta Webbnek, hogy ha megkérdezik, igenis tanúskodni fog azzal kapcsolatban, hogy Jolie arra biztatta a gyerekeket, hogy a láthatásokon ne töltsenek sok időt apjukkal. Pitt ügyvédei azért nyújtották be most Webb nyilatkozatát, hogy rámutassanak,

Jolie maga is éppen olyan titoktartási megállapodásokat íratott alá alkalmazottaival, amelyek aláírása ellen tiltakozott,

amikor Pitt ezek fejében 2021-ben kész volt kivásárolni őt a borüzletből.

Jolie ügyvédei eközben azt mondják, hogy a színésznő mindig is csak békés szétválást és egészséget akart, és arra törekedett, hogy a jó viszony fennmaradjon, és „alig várja a napot, amikor végre vége lesz ennek az egésznek”.

Szépen válni

Egy válás minden esetben megviseli a gyerekeket. Akár azért, mert a szülők közötti kimondatlan, vagy nagyon is megélt feszültség előzte meg, vagy azért, mert a gyerek számára váratlanul borult fel az addig megszokott rend.

A nyilvánosság előtt élő házaspárok gyerekei számára talán még nehezebbek ezek az időszakok, mert nekik nemcsak családi életük megváltozásával, de a médiafigyelemmel is meg kell küzdeniük. Mi, akik a rivaldafénytől távol élünk, valamivel könnyebben törekedhetünk a méltó és a gyerek érdekeit a leginkább figyelembe vevő, az ártalmakat minimalizáló válásra. 

Arról, hogy hogyan segítheti a nyugalmasabb válást az úgynevezett fészekmódszer, korábbi cikkünkben írtunk. 

Kiemelt kép: Angelina Jolie 2024 áprilisában egy filmbemutatón, James Devaney/GC Images