Angelina Jolie bántalmazással vádolja Brad Pittet

Jövő hónapban lesz hat éve, hogy Angelina Jolie beadta a válókeresetet Brad Pitt ellen, akivel hat gyermeket neveltek. A válásuk körüli jogi procedúrát elkeseredett gyermekelhelyezési viták, az egykor közös kastélyuk és szőlőskertjük feletti csatározások, valamint a bántalmazásról szóló nyugtalanító vádak tarkították. Ez utóbbival kapcsolatban néhány újabb felmerülő részlet borzolja a kedélyeket.

Az évek óta tartó spekulációnak vége, ugyanis kiderült, hogy Angelina Jolie és Brad Pitt (aki nemrég elég érdekes szerelésben jelent meg legújabb filmjének bemutatóján) voltak az alanyai annak a 2016-ban névtelenül benyújtott keresetnek, amelyben a felperes azt állítja, hogy akkori férje bántalmazta őt egy magánrepülőgépen. A Puck beszámolója szerint Jolie akkor azt mondta egy FBI-ügynöknek, hogy Pitt „fizikailag és verbálisan bántalmazta” őt és gyermekeiket, amikor a repülőgép fedélzetén voltak – adta hírül a Variety.

Az ügynök akkori feljegyzései szerint Pitt állítólag a repülőgép hátsó részébe vitte Jolie-t, megragadta a vállát, és olyan dolgokat kiabált neki, mint például: „Te b***od szét ezt a családot!” Jolie azt állította, hogy ugyanazon a járaton egy másik fizikai összetűzésre is sor került, aminek következtében sérüléseket szenvedett, többek között a könyökén. Azt is elmondta, hogy Pitt akkoriban ivott, és sört öntött rá. A Variety információi szerint Pitt és csapata tagadja az összes vádat, sőt a színész azt is állítja, hogy Jolie szándékosan akarja lejáratni, és ezzel kárt okozni neki.

A különleges ügynök ezután találkozott az ügyészhelyettessel, és arra a következtetésre jutottak, hogy nem fognak büntetőeljárást indítani. Ennek hatására Jolie névtelen információszabadságról szóló keresetet adott be az FBI ellen, hogy megkapja a Pitt elleni szövetségi nyomozással kapcsolatos dokumentumokat.

Kicsoda Ms. Doe?

Az Egyesült Államokban a meg nem nevezett, vagy ismeretlen személyazonosságú személyeket Joe vagy Jane Doe-ként szokták emlegetni, tehát ez nem a valódi nevük. A most nyilvánosságra került ügyben Angelina Jolie adott be ezen a „néven” panaszt az FBI ellen.

Jolie idén augusztusban módosított panasza szerint „Ms. Doe (több) éve keresi a visszatartott információkat annak érdekében, hogy a gyermekei szakszerű ellátásban és tanácsadásban részesüljenek az elszenvedett károk kezelésére. Az Igazságügyi Minisztérium és az FBI által visszatartott információk bizonyítékot tartalmaznak a károkozásra. Az, hogy a meg nem nevezett nőtől – aki maga is a bántalmazás áldozata – kitartóan megtagadták ezeket az információkat, akadályozta és továbbra is akadályozza azon erőfeszítéseit, hogy gyermekei számára a szükséges folyamatos ellátást illetve orvosi ellátást megszerezze, és tovább károsította a gyermekeket a családjogi rendszerben.”

2016-ban Pitt ellen állítólag az FBI és a Los Angeles-i Gyermek- és Családügyi Minisztérium is nyomozást folytatott gyermekbántalmazás miatt, miután egy incidens történt a családja magánrepülőgépén (valószínűleg ugyanarról az esetről van szó, de ezt még nem erősítették meg). Pitt állítólag fizikailag is összeverekedett fiával, Maddoxszal, miután az akkor 15 éves fiú közbelépett a Pitt és Jolie közötti veszekedésbe.

Angelina Jolie, Maddox Jolie-Pitt és Brad Pitt egy díjátadón 2013. november 16-án Hollywoodban. (Fotó: Steve Granitz/WireImage)

Pitt kommunikációs és jogi csapata tagadta, hogy a színész bántotta volna a fiát, a következő nyilatkozatot adták ki a People-nek: „Határozottan állítja, hogy az eset nem érte el a fizikai bántalmazás szintjét, senki sem sérült meg fizikailag. Semmilyen módon nem ütötte arcon a gyermekét. (Brad Pitt) nem tett ilyet, ezt határozottan állítja. Kezet emelt rá, igen, mert a konfrontáció kicsúszott az irányítás alól.”

Nem sokkal az incidens után a sztárpár elvált (a színésznek azóta sem igazán megy az ismerkedés), Pitt pedig nyilvánosan is bejelentette, hogy felhagyott az ivással. Pitt ellen nem emeltek vádat.

Kiemelt kép: Getty Images