Brad Pitt szerint Angelina Jolie szándékosan okozott kárt neki

Egyre csúnyább részletekkel bővül az egykori sztárpár pereskedésének története.

Brad Pitt azzal vádolja egykori feleségét, Angelina Jolie-t, hogy szándékosan rombolja az általa „gondosan felépített” borászati cég hírnevét. A férfi szerint exneje „semmit sem tett hozzá” a Miraval borászati vállalkozás sikeréhez, mi több, 50%-os részesedését szándékosan adta el egy „mérgező kapcsolatokkal és szándékokkal rendelkező idegennek”. 

A pár 2008-ban vásárolt többségi részesedést a dél-franciaországi Château Miraval szőlőbirtokban, majd 2014-ben itt is házasodtak össze, és gyakran nyaraltak ezen a vidéken gyermekeikkel együtt. Jolie 2016-ban válókeresetet nyújtott be, az egykori álompár pedig azóta szinte folyamatos pereskedésben áll egymással – közös borászatukkal kapcsolatosan is.

Pitt legutóbbi bírósági beadványában azt állítja, hogy Jolie szándékosan akart kárt okozni neki azáltal, hogy eladta a borászati cégükben lévő érdekeltségeit. Pitt állítása szerint korábban megállapodtak abban, hogy a másik fél beleegyezése nélkül nem adják el a családi vállalkozásban lévő részesedéseket, Jolie azonban a háta mögött megszegte ezt az egyezséget. 

Pitt jogi csapata úgy fogalmazott, hogy a borászat az évek során a színész szenvedélyévé vált, és a Miraval az ő munkája révén nőtte ki magát „több millió dollárt érő, globális vállalkozássá és a világ egyik legelismertebb rozétermelőjévé”. 

A beadványban Pitt ügyvédei azt állítják, Jolie érdekeltségét titokban adta el a Tenute del Mondo vállalatnak, amivel a Miraval irányítását egy olyan cég kezébe helyezte, amely „közvetve Jurij Shefler, a Stoli Groupot irányító orosz milliárdos tulajdonában és ellenőrzése alatt áll”. Pitt csapata szerint Shefler a felvásárlással bizalmas információkhoz próbál hozzájutni a konkurens vállalkozása javára, és az üzletember kétes kapcsolatai veszélyeztetik a Pitt által gondosan felépített márka hírnevét. 

Pitt kártérítést követel, valamint hogy az adásvételt érvénytelennek nyilvánítsák.

Kiemelt kép: Angelina Jolie és Brad Pitt 2012. február 16-án, Párizsban – Marc Piasecki/WireImage/Getty Images