csillagenergiák 2024

Jön a Skorpió telihold – Heti csillagenergiák (2024. 04. 22. – 2024. 04. 28.)

A Jupiter-Uránusz találkozó erőteljesen kibillentő energiái után egy olyan hét vette kezdetét, ami a magunk mögött tudható átrendező folyamatok lekerekítéséről szólhat. A két nagybolygó hétvégi együttállásának minőségei még érezhetők lehetnek az első napokban, főként azáltal, hogy velük szemben álló jegyben, a Skorpióban születik meg a telihold.

Ez a holdállás jelentéseivel még egy kicsit kilóg a megszokottak közül. A kiteljesedés energiái mellett magában hordozza a lezárás szimbolikáját is – ezzel teliholddal lépünk ki véglegesen az eklipsz-időszak árnyék teréből.

Egy másik, eddig erőteljesen meghatározó hatás is a végéhez közelít: csütörtökön ér véget a Merkúr retrográd a Kos jegyében. Bár a retrográd árnyék-szakasza még hátra van, a kommunikáció útjai mégis elkezdhetnek tisztulni, így könnyedebbé válhat kapcsolódásaink területe, csökkenhetnek a félreértések, és a hétköznapok síkján egyszerűbbé válhat figyelmünk fókuszálása is.

telihold

Heti csillagenergiák: Keddi napunkat a Skorpió telihold intenzív minőségei hatják át (Fotó: Getty Images)

Keddi napunkat a Skorpió telihold intenzív minőségei hatják át. Ez a holdállás a jegy transzformatív energiái által segítheti a lezárás folyamatait életünkben. Támogathat minket abban, hogy elfogadjuk mindazt, ami megváltozott az elmúlt hetekben, ha szükséges, akkor akár elsiratva azt, amit magunk mögött hagyunk ebben az új szakaszban.

Ez a telihold nemcsak a nehezebb érzéseink megengedésére invitál, hanem a regeneráció minősegeit is képviseli: befelé fordulásra hív, hogy ezáltal megerősítsük érzelmi stabilitásunk, és elkezdjük feltölteni a lemerült lelki erőtartalékaink.

Szerdán a Skorpióban haladó Hold egy támogató kapcsolatba kerül a Halak Szaturnusszal. Közös energiájuk segítségünkre lehet abban, hogy megváltozott helyzeteink mentén elkezdjük letenni életünk új alapjait, lefektessük az elmúlt hetekben átalakult kapcsolódásaink új kereteit. Ez a hatás az lelki stabilitásunk megerősítés is nagyszerűen szolgálhatja.

A Hold szembe kerül a Jupiter-Uránusz párossal

Csütörtöki napunk ismét intenzívebb lehet, ahogyan a Skorpió végén haladó Hold szembe kerül a Jupiter-Uránusz páros erőterével, így egy kis időre ismét összekapcsolva a két nagybolygót. Ez a hatás kettős minőségeket mozgathat meg. Ha együttállásuk nagy horderejű folyamatokat indított el életünkben, akkor most az elfogadás-elengedés megélése, valamint a mélyebb összefüggések felismerése válhat aktuális feladatunkká.

Ezzel szemben, hogyha a hétvégi energiák nem hoztak számunkra különösebb változást, akkor ez a hatás tartogathat még meglepetéseket számunkra. Szintén ezen a napon ér véget a Merkúr retrográd időszaka. Bár egy fontos hatás, a Merkúr-Kheirón idei utolsó együttállása még várat magára,

ettől a naptól kezdve azonban mégis könnyedebbé válhat kapcsolódásaink területe:

egyszerűsödhet kommunikációnk, ritkulhatnak a félreértések, és fókuszunk megtartása sem okoz majd akkora kihívást.

Pénteken már a Nyilas Hold lelkesítő minősegei lesznek meghatározók. Ennek köszönhetően az eddigieknél derűsebben láthatjuk aktuális helyzetünket. Kihívásaink kevésbé tűnhetnek nyomasztónak, ahogyan ez a hatás támogatja optimista szemléletmódunk, valamint az önmagunkba és képességeinkbe vetett hitünk megerősödését.

Hétvégénk nagy részét ugyanez az energia határozza meg, ami egy nagyszerű alkalmat teremthet ahhoz, hogy egy rövid kirándulás vagy egy közösségi program segítségével kimozduljunk a hétköznapok sűrűjéből. Vasárnap délutántól már a Bak Hold minőségei lesznek velünk. Ez a hatás arra hív, hogy megmerítkezzünk a jegy földelt és eltökélt minőségeiben, így feltöltekezve következő hetünk előtt.

Kiss Fanni viselkedéselemző és asztrológus Instagram-oldala: instagram.com/lelek.emelo

Kiemelt kép: Getty Images/nőklapja.hu