csillagenergiák 2024

Messze még a nyugodt időszak – Heti csillagenergiák (2024. 04. 15. – 2024. 04. 21.)

A Merkúr és a Vénusz útjának köszönhetően az egész hetünket átszövi majd az elipsz-időszakból jól ismert Kheirón által képviselt összes dinamika.

Az égi energiák tekintetében a csendesebb vizek még egy ideig váratnak magukra. Ezen a héten a hátráló Merkúr és a Jupiter-Uránusz találkozó minőségei, valamint a kheiróni és vénuszi energiák erőteljes nyomot hagyhatnak érzelmi-hangulati állapotunkon, megéléseinken és tapasztalásainkon egyaránt.

A Merkúr és a Vénusz útjának köszönhetően az egész hetünket átszövi majd az eklipsz-időszakból jól ismert Kheirón által képviselt összes dinamika.

Ez a hatás azonban nem csak az elmúlt hetekre, hanem a tavalyi évünk történéseire is visszacsatolhat:

2023 tavaszáról a Kheirón-Vénusz-Jupiter hármas találkozó, illetve nyaráról a Vénusz retrográd témái lesznek azok, melyek ismét felszínre kerülhetnek.

Ezáltal lehetőséget kaphatunk arra, hogy felfedezzünk egy fontos tanulságot az akkor megélt helyzetekben, érzésekben vagy helyrehozzuk azt, ami akkor félresiklott.

A Jupiter-Uránusz együttállás egy tizenhárom éves ciklust zár le és indít újra.

A két nagybolygó találkozói arra invitálnak minket, hogy felülvizsgáljuk a világról alkotott elképzeléseink és hitrendszereink, illetve személyes fejlődésünk és önkiteljesítésünk katalizátoraiként is működhetnek. A Bika jegyében kiteljesedve ez a hatás erőteljesen kimozdíthat minket komfortzónánkból, és felhívhatja figyelmünket az anyagi síkkal való viszonyunk rendezésének, illetve belső erőforrásaink megismerésének fontosságára.

horoszkóp asztrológia

A két nagybolygó találkozói arra invitálnak minket, hogy felülvizsgáljuk a világról alkotott elképzeléseink és hitrendszereink (Fotó: getty Images)

Ez várható a héten

Hétfőn a Rákban járó Hold érzékeny, befelé forduló minőségével és Merkúr-Kheirón együttállás energiáival indult a hét. Ezzel a hatással folytatódhat az az érzelmi szál, ami az eklipsz- időszak alatt vagy még korábban, a Merkúr-Kheirón első, márciusi találkozója során indult el bennünk.
Az akkor történteket most távolabbról szemlélve, az érzelmek sűrűjéből hátrébb lépve most felfedezhetjük az eddig rejtve maradt tanulságainkat és a megértés szintjére emelhetjük a belső, lelki folyamataink lényegét.

Kedden már az Oroszlán Hold tüzes ereje és a Hold-Plútó revitalizáló minőségi hatották és hatják át napunkat. Érdemes lehet kihasználni ennek az életerőt és motivációt fokozó hatásnak az energiáit, ugyanis a hetünk második fele több kihívást is tartogathat. Ezt megtehetjük úgy is, ha cselekvésbe fordítjuk a megnövekedett lendületünket, és úgy is, ha a testünket és lelkünket egyaránt feltöltő hobbinkra szánjuk időnket.

Építő energiák

Szerdán a Hold-Vénusz támogató kapcsolódása egy harmonikus, egyben dinamikus minőségekkel teli napot ígér számunkra. Az Oroszlán Hold időszaka megnövelheti kreativitásunkat és az önkifejezés iránti igényünket, míg a Kos Vénusz felerősítheti a bátorságunk és önérvényesítési képességünket.
Mindez a Merkúr retrográd időszaka alatt

arra invitál minket, hogy a cselekvő energiát fektessünk azokba a dolgokba, melyeket már régebb óta tervezünk,

de mindeddig nem léptünk megvalósításuk irányába. Hatásuk arra is invitálhat, hogy asszertíven kiálljunk önmagunkért azokban a helyzetekben, melyekben eddig inkább a konfliktusok elkerülését választottuk.

A csütörtöki nap nagy részében még az Oroszlán Hold korábbi témái lesznek meghatározók, majd kora este, a Szűzbe átlépve új energiákat emel be a térbe. A föld elemű jegy logikus, racionális minőségei segítségünkre lehetnek abban, hogy az elmúlt napok pörgése után tisztán lássuk mindazt, ami velünk történt.
A Szűz jegy energiái arra is invitálnak minket, hogy minden szinten nagyobb figyelmet fordítsunk egészségünkre: ideje időt szánni a minőségi pihenésre, mentális feltötődésre és rutinjainkon keresztül az önmagunkróll való gondoskodásra.

Komplex hatások

Pénteken a Szűzben haladó Hold szembenállása a Szaturnusszal a jegy kihívásokkal teli oldalát domboríthatja ki.

Aggályaink és félelmeink az átlagosnál erősebbek lehetnek,

illetve a Merkúr retrográd lassító minőségei az eddigieknél feszültebbé, frusztráltabbá tehetnek minket. Ha nehézségekkel szembesülünk, akkor ezen a napon könnyebben elbizonytalanodhatunk, ám ez a pillanatnyi megingás egy jó lehetőséget kínálhat arra, hogy elgondolásainkat átértékeljük és -ha szükségesnek érezzük- finomítsunk rajtuk.

A hétvégénket egy komplex hatás határozza meg. A Jupiter-Uránusz találkozó mellett megtörténik a Vénusz-Kheirón együttállás a Kosban, és a Nap-Plútó feszült kapcsolódása is bepontosul. Ez a három hatás együttesen lehetőséget teremt arra, hogy a lelkünk mélyén tett utazásokból most erőt merítsünk és rálássunk az eddig bennünk szunnyadó, kihasználatlanul maradt potenciálokra.

Ez azonban nem csak a felszabadító felismerések ideje lehet: kapcsolódásainkon és a bennük létrejövő visszatükrözéseken keresztül most fény vetülhet vakfoltjainkra és eddig fel nem fedezett árnyékainkra is.

Belső rendünk felborulása elsőre ijesztőnek tűnhet,

azonban ha bátran szembenézünk mindazzal, ami felszínre emelkedik ezekben a helyzetekben, akkor még a mélyen gyökerező hátráltató hitrendszereink felülírására és kapcsolódási mintáink gyógyítására is lehetőségünk nyílhat.

Kiemelt kép: Getty Images/nőklapja.hu