trend hűtőszekrény dekorálás

Orchidea a hűtőben? Meglepő dekortrend hódít

A legújabb őrület sokak szerint csak újgazdag hóbort.

Te mit szoktál a hűtőszekrényben tárolni? Valószínűleg hűtést igénylő élelmiszert, esetleg gyógyszert vagy éppen kozmetikumot, amit alacsony hőmérsékleten kell tartani. Állítólag ez már a múlté: idén a eljött az ideje a hűtő dekorálásának – mégpedig belülről.

A friss és meglepően népszerű trend arra ösztönöz, hogy ne csak az étel és ital tárolására használjuk a hűtőt, hanem egyfajta művészi kiállítássá alakítsuk át. Kerülhet bele virág, váza, kaspó, vagy akár porcelánnipp is – a lehetőségek sorának csak a képzelőerőnk, na meg persze a pénztárcánk szabhat határt.

Hogy kerül a cica a hűtőbe?

A hűtőbelső dekorálásának trendjét Eve Scampoli TikTok felhasználó, ismertebb nevén @gardenof_eve indította el, amikor meglepő szokásáról posztolt videót a közösségi oldalra. (Azóta is rendszeresen osztja meg a legújabb hűtődekorációit.) Az ő hűtőszekrénye például olyan dekorelemekkel van díszítve, mint

élő orchidea, eukaliptuszágak, sőt még egy bekeretezett fénykép is elfért a polcokon a macskájáról.

Állítása szerint a hűtő az, ahova szinte az összes vendégünk benéz, ha átjönnek hozzánk, és így vagy úgy, de ítélkeznek felettünk aszerint, hogy milyen a hűtőnk belseje. Így felteszi a kérdést: miért is ne dekorálhatnánk ki, hogy öröm legyen a szemnek (és jó benyomást tegyünk másokra)?

@gardenof_eve The truth behind the fridge #food #foryou #fyp #restock ♬ It's A Wrap - Sped Up - Mariah Carey

A Todaynek adott interjújában Scampoli elmondta, hogy a hűtőszekrényének dekorálása mögött családi hagyományok és a saját ízlése állnak. Gyermekkorában a vasárnapokat a család takarítással és főzéssel töltötte, amelyek során az olasz hagyományoknak megfelelő ételeket készítettek. Így az maradt meg benne, hogy az étel – és kiváltképp a hűtőgép – kiemelt szerepet játszik egy család életében, és az otthon fontos része.

Amikor elköltözött otthonról, és saját magának kellett gondoskodnia az étkezésről, meg kellett tanulnia okosan bevásárolni és takarékosan gazdálkodni az élelmiszerekkel. A

hűtőszekrény belső terére egyfajta önkifejezési lehetőségként tekint, amivel megmutathatja saját stílusát és kreativitását,

emellett a tiszteletét is kifejezi a háztartási gép előtt. Emellett a dekorálás persze örömet és szórakozást is jelent számára, és lehetőséget ad arra, hogy kreatívan használja a mindennapi környezetét.

Így dekoráld a hűtőd belsejét!

A kommentelők vegyesen reagáltak Scampoli hűtőjének látványára. Sokakat lenyűgözött és inspirált, míg mások inkább furcsának és feleslegesnek tartották az egész dekorációt, és újgazdag hóbortnak nevezték.

Ráadásul – bár kétségtelenül látványos – nem feltétlenül praktikus megoldás azok számára, akik a nagybevásárlás hívei, hiszen a dekorációk miatt jóval kevesebb élelmiszer fér el így a hűtőszekrényben.  

trend hűtőszekrény dekorálás

Az ilyen hűtőszekrénybelső már nem „menő”: különböző dekorációkkal személyesebbé tehetjük (Fotó: Canva)

Azonban egy dolog egyértelmű: ez a trend egyre népszerűbb az internetes közösségekben, és egyre több ember érdeklődik az egyénileg dekorált hűtők iránt. Az alábbi tippek segítenek, hogyan is kezdjünk bele:

1. Rendezés és szervezés

Első lépésként fontos a rend megteremtése a hűtőszekrényben. Használjunk tárolódobozokat, kosarakat vagy rekeszeket az élelmiszerek csoportosításához és rendezéséhez. Így könnyebben átláthatjuk és elérhetjük az ételeket, és csökkenthetjük a káoszt.

2. Színek és minták

Válasszunk színes és mintás tárolódobozokat vagy kosarakat, hogy érdekesebbé tegyük a hűtőszekrényünk belső terét. Vegyük figyelembe az otthonunk többi részének stílusát és színvilágát, hogy harmonizáljon egymással.

trend hűtőszekrény dekorálás

Eve Scampoli minden héten máshogy dekorálja a hűtőszekrényének belsejét, de a növények és a személyes kiegészítők sohasem hiányozhatnak (Fotó: TikTok / @gardenof_eve)

3. Zöld növények és virágok

Az élő növények vagy művirágok hozzáadása friss és természetes megjelenést kölcsönözhet a hűtőszekrénynek. Elhelyezhetünk egy kis vázát vagy cserepet a polcokon vagy a hűtő ajtajában, hogy feldobjuk a teret.

4. Dekoratív tárgyak

Helyezzünk el néhány dekoratív tárgyat a hűtőszekrényben, például fényképkeretet, kerámiát, üvegedényeket vagy kisebb díszeket. Ezek az apró kiegészítők személyessé és egyedivé teszik a hűtőt.

Akadnak olyan dolgok, amiket nem szabad a hűtőszekrény tetején tárolni. Kattints a linkre, hogy megtudd, melyek ezek!

Kiemelt kép: Canva