napszemüveg trend divat stílus

Eddig biztosan rosszul hordtad a napszemüvegedet

Még szerencse, hogy kitudódott ez a rejtély!

Ahogy nőnek a Z generáció tagjai, úgy cikizik ki az előttük járó nemzedék tagjait. Már mondták azt, hogy csak az „öregek” választják el oldalt a hajukat (szerintük csakis a középválaszték a nyerő), illetve azt is, hogy bizonyos emojikat csakis a vén csoroszlyák használnak, illetve állítólag viszolyognak a viszonzott érzelmektől, ráadásul a skinny farmernek is búcsút inthetünk miattuk, helyette a bőszárú, mi több, csípőfazonú nadrágok térnek vissza a divatba. Ezekkel a véleményekkel lehet vitatkozni, de az biztos, hogy az 1995 és 2010 (vagy más számítások szerint 1997 és 2012) között születetteknek mindenről megvan a markáns véleménye, és ezt nem is rejtik véka alá. Most éppenséggel arról, hogy valójában mindannyian rosszul viseltük a napszemüveget, vagyis pontosabban nem elég menőn. 

Egy Jordan Harper nevű influencer nemrégiben feltöltött a TikTok-ra egy videót, amiben „leleplezte”, ahogy az egyik fiatalabb barátnője „zaklatta” amiatt, ahogy a napgépet hordja. „Nehéz manapság lépést tartani a trendekkel” – írta. A klipben a Jordan mellett ülő szőke lány nevetgélve magyarázza el, hogy

csak az öregek és a „taták” tolják fel teljesen az orrtövükig a napszemüveget úgy, hogy az szinte teljesen rásimuljon az arcukra.

Hozzáteszi, hogy szerinte mindez egy „PR-rémálom”. Míg a menők, illetve a Z generáció tagjai lezseren, egy kicsit az orrnyergükre csúsztatva viselik ezt a kiegészítőt, hogy ezáltal láthatóvá váljon a szemöldökük (amiből megint kezd a vékonyra szedett visszatérni a divatba).

@jordanharpernp tough to keep uo with the trends these days 😎 #millennialsoftiktok #millenialvsgenz #millennial ♬ original sound - Jordan Harper

A közzététele óta a TikTok-videót több mint 673 ezerszer nézték meg, és több mint 800 kommentet kapott. A hozzászólások megoszlottak a napszemüveg viselésének két módja között. Néhányan gyakorlati okok miatt tették le a voksukat a napszemüveg „tatás módon” való viselése mellett. „Én helyesen viselem, tehát az orrom tetején, és nem félig lecsúsztatva, hogy a szemembe süssön a nap, amitől elveszik a napszemüveg egész lényege, lol” – írta egyikük. „Dehát így leesne – mutatott rá valaki más. – Nekem kicsi az orrom ehhez.”

Mások azonban azt mondták, hogy a Gen Z-hez hasonlóan lecsúsztatva viselik a napszemüveget, pusztán azért, mert úgy jobban néz ki. „Ezeréves vagyok, mégis mindig az orromra csúsztatva hordtam a napszemüvegemet… A szemöldöknek mindig látszódnia kell!” – jegyezte meg egyikük.

Az biztos, hogy tényleg előnyös tud lenni, ha kilátszik a szemöldökünk, mivel ez keretezi az arcunkat (nem csoda, hogy ennyit szoktunk a formázásával tölteni), viszont lehet, hogy emiatt az esztétika oltárán feláldozzuk a praktikumot, azaz hogy a szemünkbe fog sütni a nap, és mindig igazgatnunk kell, hogy le ne csússzon teljesen. Nektek mi a véleményetek?

Ha szeretnéd tudni, hogyan lehetsz stílusos – napszemüveg ide vagy oda – akár 50 éves kor felett is, olvasd el a cikkünket arról, hogy milyen frizura az, ami biztosan illeni fog hozzád. 

Kiemelt kép: Getty Images