Visszatér a divatba a legborzasztóbb szépségtrend

Akár tetszik, akár nem: hódít a kilencvenes évek stílusa!

Kevesen számítottunk rá, de valóban megtörténik: hódít a kilencvenes évekből olyan jól ismert (és néhányak által méltán elfeledett) divat, a cérnavékony szemöldök! Bizony, az a fajta, amit annak idején Gwen Stefani, Charlize Theron, Drew Barrymore, Pamela Anderson és Angelina Jolie is előszeretettel viselt – és rajtuk kívül még oly sok mindenki, több-kevesebb sikerrel… 

Charlize Theron 1999-ben (Fotó: Steve Eichner/Getty Images), Pamela Anderson 1993-ban (Fotó: S. Granitz/WireImage/Getty Images) és Drew Barrymore 1995-ben (Fotó: Ron Davis/Getty Images)

„Részben a nosztalgia az oka ezen szemöldökstílus visszatérésének, néhányan azonban inkább csak azért választják, mert egyszerűbben karbantartható szemöldököt szeretnének” – magyarázta a Huffington Postnak Bree Olson, a Brow Trio nevű kozmetikai cég alapítója. Szerinte a mostani trend nem egy az egyben utánzata a korábbinak, hanem annak egy elegánsabb, szimmetrikusabb, kifinomultabb változata – amelyet gyakran borotválással érnek el viselői, ezáltal pedig jelentős perceket nyernek a reggeli készülődés során. A szakértő azonban nem mindenkinek ajánlja a divathóbort kipróbálását.

A szemöldök sokat javíthat (vagy ronthat) megjelenésünkön, így nem érdemes félvállról venni ennek formáját és ápolását. Szemöldökvonalukkal értelemszerűen azok kísérletezhetnek bátrabban, akiknek dús és egészséges, nem utolsó sorban pedig gyorsan növő szemöldökük van – könnyű ugyanis mellényúlni ezzel a trenddel. Olson szerint a teltebb ajkúak arcán diszharmóniát okozhat, így ha valakinek egyáltalán, akkor már inkább azoknak ajánlaná a cérnaszemöldököt, akiknek vékonyabb ajkaik vannak és csontosabb az arcuk. 

Hogyan álljunk neki?

Először is: semmiképpen sem azonnal borotvával, gyantával vagy csipesszel! Keressük meg inkább a sminkfelszerelésünket, és próbáljuk meg előbb alapozó, korrektor és ceruza használatával vékonyítani, elfedni szemöldökünket, majd rajzoljuk meg a letisztított „vászonra” az áhított szemöldökformát és méretet! Rögzítsük zselével! 

Adjunk egy napot magunknak arra, hogy megbarátkozzunk újszerű kinézetünkkel, mindenképpen csak ezután hozzunk végleges döntést! 

Ha elhatároztuk magunkat, természetesen a legjobb ötlet, ha ellátogatunk egy megbízható, jó referenciákkal rendelkező szépségszalonba, és az ottani szakember véleményét kikérve, vele együtt ötletelve kitaláljuk, pontosan milyen szemöldökvonal és -vastagság állna jól nekünk – majd a kezeire bízzuk magunkat.

Amennyiben erre nincs lehetőségünk, persze mi magunk is nekieshetünk szemöldökünknek a már említett eszközökkel, ollóval, cérnával… Ebben az esetben azonban akad néhány alapszabály, amelyet mindenképp tartsunk szem előtt!

  • Először is: minden az arányokról szól. Inkább szánjunk több időt a folyamatra, ne siessünk vele, mert ha kapkodunk, jó eséllyel hónapokra tönkretehetjük szemöldökünket! 
  • A tervezésnél nagyon fontos, hogy észben tartsuk: mindig csak a szemöldök alsó vonaláról, a szem irányából szedünk ki szálakat, a tetejéről, a homlokunk felől nem! 
  • A folyamat közben pedig végig tartsuk feszesen a bőrt, a szőrszálakat pedig a növekedésükkel megegyező irányú mozdulattal távolítsuk el!

Amennyiben pedig megtörtént a baj, ne essünk pánikba! A sokszor emlegetett, patikákban kapható ricinusolajtól nem csak a hajunk nő sokkal gyorsabban, hanem szemöldökünk és szempillánk is! Ha minden este, lefekvés előtt némi ricinusolajat dörzsölünk szemöldökünkbe, segíthetjük a szőrszálak gyorsabb növekedését, és rövidebb idő elteltével láthatunk hozzá egy újabb, izgalmas szemöldök-kísérletbe! Már ha lesz hozzá türelmünk és lelkesedésünk…  

Kiemelt kép: Gwen Stefani a 1998-as MTV Video Music Awards-on – Jeff Kravitz/FilmMagic, Inc/Getty Images