Szűz csillagjegy

A Szűz csillagjegy időszaka azt üzeni, vigyázzunk az egészségünkre

A Nap augusztus végén belépett a Szűz jegyébe, és ez nem csak az időjárás változásait hozza magával.

Szinte még most léptünk be az Oroszlán havába, mely egyes csillagjegyek számára meghozta a jó szerencsét, és talán ezért is hangzik olyan hihetetlenül, hogy mindössze négy hónap maradt hátra ebből az évből.

Néhány nap, és beköszönt a szeptember, az elvonulásra felkészítő ősz, mellyel nem csupán a nyár nyüzsgését, de a tüzes Oroszlán szélsőséges időszakát is magunk mögött hagyjuk. Helyébe a Szűz csillagjegy óvatosságra intő energiái lépnek, melyek a testünkre és az egészségünkre való odafigyelést hirdetik. 

Az évszakot a retrográd bolygók uralják

Arról, hogy mit is jelent pontosan, ha egy bolygó retrográdban van, szakértő kolléganőnk írt részletes elemzést, de röviden megfogalmazva a jelenség olyan időszakot jelöl, amikor a Földről nézve az adott bolygó mintha hátrálva mozogna, visszafelé haladna. Nem véletlen, hogy a Szűz havában is ilyen mozgást tapasztalunk, hiszen az őszi évszak mindig is a befelé fordulás kezdetét, az önvizsgálat időszakát szimbolizálta.

Amikor a Nap augusztus végén belép a Szűz jegyébe, a kozmikus időjárás gyökeresen megváltozik, különösen, mivel a kommunikációért felelős bolygónk, a Merkúr ugyanezen a napon fordul retrográdba.

A változás, mint az a korábbi időszakokból ismeretes, káoszt teremt az életünkben, ezért mindent meg kell tennünk, hogy lelki értelemben biztonságba vonuljunk. A Merkúr a Szűsz csillagjegy úgynevezett vezető bolygója, ami nem könnyíti meg a ránk váró kihívásokat, sőt, még intenzívebbé teszi az előttünk álló hónapot, de szerencsére magával hozza a megoldások lehetőségét is. 

A Szűz csillagjegy üzenete: rend és önérvényesítés

Ezekre buzdít minket a Szűz csillagjegy, miközben hirtelen minden sötétebb színezetet kap. Próbáljunk meg külső szemlélőként tekinteni az eseményekre, és figyeljük meg, hogyan csapnak le ránk a villámok, hogyan alakulnak ki a nem kívánt félreértések, mit tapasztalunk a külvilág felől. Mivel a Merkúr a kommunikáció bolygója, figyeljünk készülékeinkre is, a közösségi médiában való jelenlétünkre, és amennyire csak lehet, csökkentsük ezt a fajta függőségünket. A Szűz üzenetére figyelve teremtsünk rendet önmagunkban és környezetünkben, koncentráljunk az önállóságra, ne támaszkodjunk folyamatosan elektronikus kütyüinkre, helyette inkább mélyedjünk el az önismeretben. 

Szűz csillagjegy

Fotó: Getty Images

Szeptember elején az Uránusz, a forradalom bolygója villámcsapásszerű meglepetéseket és tervváltoztatásokat hoz, miközben kozmikus jótevőnk, a Jupiter retrográdba vonul. Ezzel a mozgással már összesen hét bolygó lesz retrográd mozgásban, ami arra késztet bennünket, hogy gondoljuk újra kapcsolatainkat. Egy meglehetősen zűrös, szakításokkal tarkított nyáron vagyunk túl – a hírességek világában is feltűnhetett, hogy a szokásosnál többen, többek között Sofía Vergara, Britney Spears és Ariana Grande is nemrég jelentették be válásáukat –, a drámai szakítások energiája pedig még mindig itt van a levegőben, bár már szerencsére a végéhez közeledik. Ennek elősegítéséért egyébként sokat tehetünk, ha valóban az önreflexióra, a külső-belső rend megteremtésére törekszünk. 

Itt az ideje a visszatekintésnek 

Már a Vénusz retrográd is világossá tette számunkra, hogy nem minden arany, ami fénylik. Napvilágra kerültek a lét és a látszat körüli kérdések, melyek megmutatták nekünk, még mindig sokan vannak, akik a valóságtól eltérő képet mutatnak számunkra.

A Vénusz szeptember 4-én ismét egyenesbe kerül, és október elején lép be a Szűz jegyébe, addigra újra visszaáll a rend az életünkbe, ami a kapcsolataink és úgy tűnik, az anyagiak terén is megmutatkozik majd.

A Merkúr retrográd mozgása szintén ebben az időben ér véget, a szeptember 15-én hajnali 3 óra 40 perckor kezdődő Szűz újhold idejére.

A Szűz ellentétes jegyével, a Halakkal együtt valószínűleg az egyik legérzékenyebb, egyben legnehezebb csillagjegy. Elképzelésünket, miszerint pedáns rendmániások, akik szeretik egzecíroztatni a körülöttük élőket, az elkövetkezendő hetek felülbírálják, ugyanis olyan ősznek nézünk elébe, amikor a struktúra, a józanság, a rend sok szempontból könnyebbé teszi mindennapjainkat. A Szűz csillagjegy időszaka arra int bennünket, hogy vigyázzunk a testünkre, az egészségünkre és a közérzetünkre. Hogy gyakoroljuk az öngondoskodást, finomítsunk a rutinunkon és igyekezzünk megérteni, nem lehet mindig csak előre nézni, mert olykor épp az visz tovább, ha hagyunk időt a visszatekintésre és az elvonulásra. 

Kiemelt kép: Canva