Igazi humorherold vagy, esetleg a fárasztó faviccek mestere? Csillagjegyed elárulja!

Bármit is mondasz, azt hangos kacaj kíséri? Esetleg túlságosan is kínos a csend? Most kiderül!

Bár humorérzéke minden zodiákusnak van, tagadhatatlan, hogy a legviccesebb csillagjegyek könnyebben dobják le a poénbombát, mint mások, és aligha kell erőlködniük azért, hogy mosolyt csaljanak a legszigorúbbak arcára. Akár történetmeséléssel szórakoztatsz, akár a spontán szóviccek, esetleg a kissé fárasztó apa-humor mestere vagy, most megtudhatod, hogy hol állsz a csillagjegyek humor-ranglistáján.

1. Ikrek

Az Ikrek első helyén valószínűleg aligha lepődünk meg, hiszen a jegy szülöttei köztudottan mesterei a szórakoztatásnak. Társaságban általában vezéregyéniségek, és még a saját poénjaikon is hangosan nevetnek. Ha egy idegenekkel teli szobába vezetnénk őket, hamar feltalálnák magukat: saját történeteiket a sikerért nem félnének kiszínezni, és – standup-előadókat megszégyenítő módon – addig szórakoztatnák a közönséget, míg repetáért nem könyörögnek.

2. Nyilas

A Nyilas spontán, talpraesett, és szinte minden élethelyzetben képes megtalálni a humort. Ami a szívén, az a száján – ami abban az esetben is érvényes, ha szórakoztatni szeretne. Bár csípős humora sokszor okozhat vidám pillanatokat, legalább ugyanennyiszer keverheti bajba is, hiszen nem minden esetben érzi a határokat, és olykor sértő is lehet másokra nézve, ha nem figyel. Mindenesetre a Nyilas egyetért Rowan Atkinson nézeteivel, aki vallja, hogy az elnémítás kultúrája árt a komédiának és a szólásszabadságnak.

3. Oroszlán

Bár nem a legkomikusabb csillagjegy, karizmája mindenesetre figyelemreméltó, amit nem fél kihasználni, ha nevettetésről van szó. A méltóságteljes Oroszlán általában ritkán viccelődik, de ha megszólal, szem nem marad szárazon: jó megfigyelőképességének köszönhetően általában tökéletes hangutánzó – legyen szó ismert emberekről, állatokról vagy járművekről. Bár imád a középpontban lenni, az Oroszlán hallgatóságnak sem utolsó, és a legapróbb vicceken is képes szívből nevetni.

4. Mérleg

Az egyik legbarátságosabb csillagjegynek nem kell a szomszédba mennie egy kis apa-humorért. Kreatív zodiákus lévén a Mérleg kétszer ugyanazt a poént nem süti el, és mivel örökké egyensúlyra törekszik, mindig odafigyel arra, hogy ne sértsen meg másokat. Nem kenyere a személyeskedés, a szőke nős és vallásos viccek, így ha nem jut eszébe semmi, ami píszí lenne, inkább a hallgatást választja.

5. Kos

A szellemes, gondolkodós és kétértelmű poénok mestere. Bár kedveli a megbotránkoztatást, a trágár szóviccektől falra mászik. A pimaszság viszont sosincs ellenére, amit általában akkor használ, amikor senki sem számít rá – kicsit olyan, mintha ő lenne Garfield. Szellemessége ilyenkor vagy célba ér, vagy nem, hiszen nem mindenkinek esik le azonnal, és nem feltétlenül nyitott rá a legtöbb csillagjegy. Ugyan jókat derül a saját viccein, és másokat sem rest kifigurázni, de jaj annak, aki vele teszi meg ugyanezt.

6. Szűz

A fekete humort és helyzetkomikumot kedvelők minden bizonnyal jó partnerre találnak a Szűzben. Bár nem feltétlenül esik le azonnal, ha egy Szűz humorizálni próbál, hiszen mondanivalóját természetesen, mindenféle drámai túlzás nélkül adja elő – a lehető legváratlanabb pillanatokban.

Fotó: Getty Images

7. Skorpió

A Skorpió humorát átitatja a cinizmus, filozofikus alkat lévén pedig kifejezetten szeret a dolgok mélyére ásni. Ha humorizál, csattanója általában komoly tartalommal bír: először felnevetünk rajta, mielőtt leesne, hogy miről is szól valójában – mondhatjuk úgy is, hogy sírva vigadunk a társaságában.

8. Bika

A Bika vidám társaság, és tökéletes hallgatóság, ha viccmesélésről van szó. Mivel nem kenyere a direkt poénkodás, nem biztos, hogy kimondja, ha eszébe jut valami. Ami a kreativitást illeti, a munkában előbb brillírozik, mint a szórakoztatásában – bár kifejezetten szellemes szóviccei lehetnének, ha kevésbé félne attól, hogy hoppon marad. A Bika ugyanis csak akkor keres hallgatóságot, ha biztos benne, hogy csattanója célba ér – máskülönben (szerinte) komoly csorba eshet a méltóságán.  

9. Bak

A Bak mások kárán soha nem nevet, és azt sem tűri el, ha rajta nevetnek. Meglepő módon az elsőre konzervatívnak tűnő zodiákus viszont kifejezetten kedveli a pimasz humort – bár ő maga soha nem süllyedne például a szellentős viccek szintjére. Persze titokban nagyon jót nevet rajtuk, de nincs az a pénz, hogy társaság előtt is így viselkedjen.

10. Rák

Az állatöv egyik legérzékenyebb jegye néha túlságosan is komolyan veszi az életet – ám ha mégsem, meglehetősen hajlamos arra, hogy rosszul időzítsen. Általában nem akkor, és nem azon nevet, amin mások, és ha nagyon nem jut eszébe semmi, jobb ötlet híján ugyanazzal a poénnal szórakoztatja a társaságot, amit már ezerszer elsütött. Néha a Rák viccei annyira rosszak, hogy nem tudunk nem nevetni. De sebaj, kedves Rák, aki ismer és szeret, annak így vagy tökéletes. 

11. Vízöntő

Ahogyan minden másban, úgy a szórakoztatásban is különcnek nevezhető a Vízöntő. Humora már-már túlságosan is morbid ahhoz, hogy a hallgatóság számára befogadható legyen, de ha egyszer ráérez a társaság igényeire, fantasztikus történetmesélő lehet belőle. És persze ember legyen a talpán, aki viszont őket nevetteti meg.

12. Halak

Az érzelmes és intuitív Halak legtöbbször bizony lemaradnak a poénokról, hiszen akkor is hajlamosak álmodozni, ha társaságban vannak. Viszont ha megunják a távolba révedést és felveszik a fonalat, a játékos énjük is előtérbe léphet – amennyiben nem indult haza időközben a társaság színe-java. De sebaj, kedves Halak, mi így szeretünk.   

Kiemelt kép: Getty Images