Cindy Crawford, Naomi Campbell, Christy Turlington, Linda Evangelista

Újra összeállnak minden idők legnagyobb szupermodelljei

Cindy Crawford, Naomi Campbell, Christy Turlington és Linda Evangelista újra együtt!

Úgy tűnik, hogy a dokumentumfilm az új önéletrajz: gyakorlatilag minden héten érkezik hír arról, hogy hamarosan látható valamelyik streamingszolgáltatónál egy adott hírességről készült alkotás. Most újabb impozáns nevekről derült ki, hogy Arnold Schwarzenegger, Sylvester Stallone, Mark Wahlberg és Pamela Anderson nyomdokaiba lépnek: ezúttal a kilencvenes évek legendás szupermodellgenerációjának legnagyobbjai döntöttek úgy, hogy részt vesznek az Apple TV+ The Super Models (Szupermodellek) című dokumentumfilm-sorozatában, aminek első részét szeptember 20-án láthatják a nézők – számolt be a hírről a brit InStyle magazin.

Cindy Crawford, Naomi Campbell, Christy Turlington és Linda Evangelista három évtized után újra egyesítették szupererejüket a sorozat kedvcsináló videójában, amelyben mind a négyen egy szürke háttér előtt ülnek, és a következő kérdést teszik fel nekik: „Hogyan definiálod a szupermodell szót?” Bár a modellek válaszaira őszig várnunk kell, a sajtóközlemény szerint a show „példátlan hozzáférést biztosít a modellekhez”, jelentsen ez bármit is.

„(A sorozat) a kamera mögé és a kifutón túlra kalauzolja a nézőket, felfedve, hogyan uralták (a benne szereplő nők) az elit modellvilágot, miközben megvilágít egy olyan köteléket, amely egymagában megváltoztatta egy egész iparág hatalmi dinamikáját” – folytatódik a közlemény, ami alapján nagyon várós lesz ez a műsor a ’90-es évek iránt olthatatlan nosztalgiát érzők és a divatérzékenyek számára, de azoknak is tartogat csemegét, akik szeretik az izgalmas dokumentumfilmeket.

Hiszen ők voltak az

az első igazi szupermodellek, akiknek a személyisége és tehetsége túlmutatott az iparágon, presztízs volt velük együtt dolgozni.

A hírnevük felülmúlta az általuk bemutatott márkákat, és olyan magasságokba emelkedtek, amilyenbe korábban csak a tervezők tudtak – valódi sztárokká váltak.

szupermodellek Cindy Crawford, Naomi Campbell, Christy Turlington és Linda Evangelista

Linda Evangelista, Cindy Crawford, Naomi Campbell és Christy Turlington munka közben. (Fotó: The Supermodels / Apple TV / imdb)

„A négy szupermodell ma is a kultúra élvonalába tartozik az aktivizmusuk, jótékonysági törekvéseik és az üzleti érzékük révén. Miközben a divatipar folyamatosan újradefiniálja önmagát – és a nők benne betöltött szerepeit –,

az ő történetük végeredményben a hatalomról szól, és arról, hogy ez a négy nő hogyan fogott össze, hogy magának kikövetelje mindezt, ezzel utat nyitva az utánuk következőknek”

– zárul a közlemény. Cindy Crawford, Naomi Campbell (aki béranya segítségével nemrég vált másodjára is anyává 50 éves kor felett), Christy Turlington és Linda Evangelista nemcsak szereplői, hanem producerei is a sorozatnak, aminek készítésében az Oscar-díjas Roger Ross Williams és Larissa Bills is részt vettek.

Mi történt Linda Evangelistával?

Négyük közül mindez talán Linda Evangelista számára hatalmas esemény, hiszen a most 58 éves modell az utóbbi évtizedben gyakorlatilag teljesen eltűnt a nyilvánosság szeme elől. Ahogy mi is megírtuk, kiderült, a rajta 2015 és 2016 során elvégzett zsírfagyasztó beavatkozások miatt eltorzult az arca, illetve a teste többi kezelt részén, a combján, a hasán és a derékvonalán is jelentkeztek a mellékhatások.

Linda Evangelista

Linda Evangelista 2021-ben és egykor. (Fotó: Getty Images / Nők Lapja)

Csak két évvel ezelőtt állt nyilvánosság elé, és vállalta fel megváltozott külsejét, azóta pedig folyamatosan azon dolgozik, hogy visszanyerje régebbi vonásait – jelenlegi életkorának megfelelő változatban. Szerencséjére régi barátai mindvégig mellette álltak, és nem hagyták, hogy mindez a küzdelem végérvényesen magányba és depresszióba taszítsa a kifutók egykori királynőjét – aki, úgy tűnik, most már ismét magabiztosan áll kamerák elé.

Kiemelt kép: Getty Images / Canva