szerencsétlenséget hozó tárgyak otthon

7 tárgy, ami szerencsétlenséget és mérgező energiát hozhat az otthonodba

A fengsuj és/vagy különböző néphagyományok szerint ne tartsd a lakásodban az alábbiakat.

Ahogy vannak rossz ómennel bíró ajándékok, ugyanúgy a fengsuj és más kulturális hagyományok szerint vannak olyan lakberendezési döntések, megoldások is, amelyek szerencsétlenséget hozhatnak a lakhelyünkre, vagy egyszerűen megzavarhatják otthonunk energiáját, a csít. Sokan persze csak legyintenek ezekre mint babonákra, pedig vannak közöttük olyan tárgyak, amiket praktikus okokból is érdemes leszelektálni. Illetve olyanok, amik igenis rossz hatással lehetnek a lelkiállapotunkra, ha épp érzékenyebb perióduson megyünk keresztül, vagy ha természetünkből fakadóan intenzívebben befolyásol minket a környezetünk, mint másokat. Ebből a szempontból is nagyon fontos az önismeret. És ha hiszünk a láthatatlan erők működésében és őseink bölcsességében, tapasztalataiban, jobb inkább biztosra menni, és kerülni ezeket a tárgyakat. Lássuk hát, melyeket!

Régi seprű

Ha új otthonba költözünk, ne hozzuk magunkkal a régi lakásában használt seprűt! A babona szerint a régi seprű elsöpri a szerencsét, a józan ész pedig azt diktálja, hogy a régi takarítóeszközök már jócskán kopottak és tele vannak szennyeződésekkel – láthatókkal és láthatatlanokkal. Ezért nem biztos, hogy rossz ötlet egy új seprűt beszerezni, babona ide vagy oda!

Hintaszék

Minden egyes kísértetes sztoriban szerepel egy hintaszék, ami megmozdul – nem véletlen, hogy ez a klisé annyira beépült a szellemekkel riogató irodalom és filmek világába. Egy üres hintaszéket az erősebb huzat is képes megmozgatni: elég csak elképzelni egy nyikorgó, öreg darabot, amely lassan ide-oda mozog egy sötét, kihalt szobában, és máris megértjük, hogy az érzékeny idegrendszerű emberek miért szeretik a székeket szilárdan, négy lábban a padlón tudni.

Ráadásul egy ír legenda szerint az üres hintaszék nyílt meghívás a gonosz szellemek számára, hogy helyet foglaljanak benne, és az otthonunkban.

Vörös és fehér virágok együtt

Ügyeljünk arra, hogy csokrunkat sokféle virágból készítsük, vagy tartsuk egy színben, mert a viktoriánus babona szerint csupán két szín használata egy vázában a színektől függően különböző szerencsétlenségeket hozhat ránk. Ezek közül a legrosszabb a piros-fehér kombináció a vázában, az azt jelentheti, hogy hamarosan haláleset történik a házban.

Elromlott vagy megállt órák

A fengsuj-hagyományok óva intenek attól, hogy törött, használhatatlan, elromlott, javíthatatlan tárgyakat tartsunk otthonunkban, ezek ugyanis egyformán képviselnek külső és belső rendetlenséget, amelynek nincs helye az életünkben. Különösen egy javíthatatlan vagy megállt óra lehet rossz ómen. A fengsuj azt mondja, hogy az időmérő eszközöknek mindig működőképesnek kell lenniük, máskülönben könnyen megrekedhetünk a rutinban, és nem tudunk előre haladni az életünkben.

Hegyes levelű dísznövények

Nemcsupán a kaktuszokat érdemes kerülni a fengsuj hagyományai szerint, hanem minden olyan növényt, aminek hegyes, szúró levelei vagy tüskéi vannak, a tüskés külsejű növények ugyanis vonzzák a negatív rezgéseket. A kaktuszok vagy más szúrós növények feszültséget hozhatnak az otthonunkba és a kapcsolatainkba. Van ám egy kivétel: a rózsa. Tüskés szárának negatív energiáját semlegesíti az elegáns virágokból áradó pozitív erő.

Nyitott esernyő

Az ókori Egyiptomban az időjárás elleni védelemre szánt tárgyak behozatala az otthonunkba tiszteletlenségnek számított a lakásunk felett őrködő őrszellemekkel szemben. Azt sugallta, hogy az őrzők védelme nem elég jó. Meglepő, de ez a babona egészen a mai napig megmaradt, és sokan most is kint, a folyosón, teraszon szárítgatják az elázott esernyőt. Ha belegondolunk, ez a babonát félretéve is sokkal praktikusabb így, mint ha az előszobai kövezetre vagy szőnyegre csöpögne a víz az ernyőnkről.

Száraz, halott növények

Ha élettel teli, pozitív energiával teli otthont szeretnénk, érdemes megszabadulni a száraz virágokból készült dísztárgyaktól. Sajnos ide tartozik a szárított levendulazsák is a szekrényünkben illetve a potpourri a nappaliban. Ha halott dolgok vannak az otthonunkban, az állítólag halott energiát hoz be, és megrontja a lakás csíjét. A száraz növényekből áradó illat pedig az elmúlás illata – nem egy jó ómen a jövőnkre nézve.

Kiemelt kép: Canva