Ezért tegyünk fél pár cipőt a szállodai szobánk széfjébe

Egy légiutas kísérő osztotta meg ezt az ék egyszerűségű, de zseniális trükköt, ami sok bosszúságtól kímél meg.

Ha jártunk már valaha szállodában, akkor tudjuk, hogy mennyire sok kellemetlenségben lehet részünk, kezdve az ágyi poloskáktól (amiket így vehetünk észre a legkönnyebben egy szakértő szerint), a koszos szobákon keresztül az ottfelejtett holmikig. Az első két esetben túl sok mindent nem tehetünk azon kívül, hogy hotelt cserélünk, azonban az utóbbira egy egészen zseniális, ék egyszerűségű tippel állt elő egy Esther nevű légiutas kísérő. 

Esther számtalan utazási tippet megosztott már a közösségi oldalán, de ezt a legutóbbit kifejezetten hasznosnak találták a követői, talán az egyszerűségének is köszönhetően. Az @esthersturrus néven posztoló TikTokker a hivatásának köszönhetően rengeteget utazik, így gyakran alszik különböző hotelekben, és gyakran alig jut ideje elkészülni indulás előtt. A kapkodás pedig nem a precíz csomagolás legjobb barátja, így előfordult már vele is, hogy a szobában felejtett pár dolgot. Ez különösen akkor kellemetlen, ha olyan, az utazáshoz elengedhetetlen dologról van szó, mint mondjuk az útlevél, vagy egyéb, értékes dologról, mint mondjuk egy drága ékszer. Mivel ezeket leggyakrabban a szállodai szoba széfjébe szoktuk elhelyezni (és aztán induláskor jól elfelejtkezni róluk), Esther nemes egyszerűséggel azt tanácsolja, hogy kipakoláskor tegyük a fél pár cipőnket is a széfbe.

„Aggódsz, hogy elfelejtettél valamit a szekrényedből? Tedd bele a magas sarkúdat/cipődet, így nem fogod elfelejteni!” –írta a videójához, miközben egy tengerészkék magas sarkút helyezett a nevezett széfbe.

Mivel nem hagynánk el a szobát két cipő nélkül, így ez emlékeztetőül szolgál majd, hogy ellenőrizzük a széfet is az egyébként véletlenül ottfelejtett értéktárgyak után,

és ne félig mezítlábbal induljunk útnak.

A hozzászólásokban sokan dicsérték a légiutas-kísérőt az ötletért, de akadtak olyanok is, akik nem voltak ennyire lenyűgözve az ötlettől. „Mindaddig remek ötlet, amíg úgy nem döntünk, hogy hagyjuk a keresgélést, és inkább egy másik cipőt veszünk fel” – írta egyikük. Bár ez esetben kérdés, hogy miért is döntenénk úgy, hogy hagyjuk veszni a cipőnket, ahelyett, hogy alaposan körbenéznénk a szobában, így a széfben is, hiszen jó esetben ekkor beugrik, hogy ott lapulhat a nevezett pár.

Az említett videót itt láthatjuk:

@esthersturrus Do you have more tips? 💙✈️ #tips #hotel #hotelhacks #hacks #myklmmoment #klm #klmcrew #crewklm #klmairlines #klmroyaldutchairlines #flightattendant #stewardess #workingmode #cabincrew #cabincrewlife #cabincrewgirls #flightattendantlife #aviationlife #aviation #uniform #royalbue #trend #viral #viralvideo #fyp ♬ B.O.T.A. (Baddest Of Them All) - Eliza Rose & Interplanetary Criminal

További tippjei között szerepel az is, hogy például egy klipszes vállfa segítségével tökéletesen lehet rögzíteni a sötétítőfüggönyt középen, így az nem nyílik szét, ezzel megakadályozva a kíváncsi tekinteteket a belátástól, illetve hogy túl hamar kiverje az álmot a szemünkből a napfény. Volt egy ajánlása azok számára is, akik nemzetközi utazáson vesznek részt, és nincs az adott országnak megfelelő hálózati adapterük, és megmutatta, hogy a vendégek egy USB-kábelt is csatlakoztathatnak a szállodai szoba tévéjéhez, hogy feltölthessék a telefonjukat.

Volt ötlete a zuhanyzósapka számos felhasználási módjára is, többek között a használt cipőnket tehetjük bele, vagy akár a tv távirányítóját is bevonhatjuk, hiszen jó eséllyel ez a tárgy az egyik legkoszosabb. Ahol pedig a világításhoz szükséges kulcskártyát kell dugni a nyílásba, ott Esther szerint ezt bármilyen egyéb kártyával helyettesíthetjük, nem csak a szobakulccsal. A videó eddig 1,1 millió megtekintésnél és 50 ezer lájknál jár, ami arra ösztönözte, hogy készítsen egy második videót még több szállodai trükkel. Ebben azt mutatta meg, hogyan tarthatjuk a fogkefénket függőlegesen a szállodai műanyag pohárban, hogyan lehet gyorsan páramentesíteni a fürdőszobai tükröt, illetve hogyan lehet felfrissíteni a gyűrött ruhákat.

Kiemelt kép: Getty Images