3 csillagjegy, aki nem tudja kimutatni az érzelmeit

Míg egyesek nyíltan beszélnek a legbensőbb gondolataikról is, ezeknek a csillagjegyeknek nehezére esik kifejezniük.

Míg egyesek nyíltan beszélnek az érzéseikről, félelmeikről és legbensőbb gondolataikról, másoknak nehezére esik kifejezni ezeket. Olyannyira, hogy önvédelemből inkább még inkább távolságtartóan viselkednek, zavarba hozva ezzel a környezetüket. Nézzük, mely három csillagjegy a leginkább zárkózott.

Megölelnénk, de hátrál? Képtelen kimondani, hogy szeretlek? Amikor kiabálni kellene, inkább bevágja az ajtót és eltűnik? Sírni még sohasem láttuk? Sok ilyen embert ismerünk, ugye? Gondolnánk, hogy a legtöbbjük a következő három csillagjegy szülöttje?

Bak

Nagyon nehéz megszerezni a Bak (az állatöv szürke eminenciásának) bizalmát, le a kalappal az előtt, akinek sikerül, mert ennek a csillagjegynek a szülöttje megközelíthetetlen, olyannyira, hogy néha még a saját párját, legközelebbi barátait sem engedi egy általa meghatározott körön belül – ahol ő egyedül szeret lenni a gondolataival, érzéseivel. Félreértés ne essék, a Bak nagyon is tud szeretni, sőt tulajdonképpen csordultig van érzelmekkel, csak nagyon figyel rá valami számára is megmagyarázhatatlan belső kényszernél, fegyelemnél fogva, hogy ezek az érzelmek tényleg ne csorduljanak túl. A szeretetét apró gesztusokkal mutatja ki szavak helyett.

Vízöntő

A Vízöntő (aki egyébként az állatöv zsenije) számára nagy kihívás az érzései kimutatása. Ezért inkább meg sem próbálkozik vele. Kedvesen mosolyog, kedélyes mindenkivel, de hogy legbelül mi játszódik le benne, azt csak ő tudja. Sőt talán néha még ő sem, mert néha még maga előtt is igyekszik palástolni az érzéseit – attól tartva, hogy nem fogja tudni kontrollálni az érzelmek áradatát, ha egyszer teret enged neki. Szóval ne lepődjünk meg, ha a Vízöntő egyszer csak átkarol, biztosítva minket a szeretetéről, a következő pillanatban pedig mintha mi sem történt volna, csak néz ránk szórakozottan. Jó, ha tudjuk, telis-tele van szeretettel, csak jobb szeret a csigaházából nézelődni, rácsodálkozni a világra.

Szűz

A Szűz képtelen kiengedni a kezéből az irányítást, állandóan, kényszeresen kontrollál a legapróbb dolgoktól a legnagyobbakig. Ezzel a tulajdonságával van összefüggésben, hogy a kívülállók nem láthatják a sebezhető oldalát. A Szűz nem panaszkodik, csak mosolyog és igyekszik mindig kedélyes lenni. Akkor is, ha valójában rosszkedvű, gondterhelt, vagy akár depressziós. Önmaga védelmében igyekszik racionális maradni, nem akar kilépni a komfortzónájából, jó neki megvédve a külső behatásoktól, abban az illúzióban élve, hogy így tényleg az irányítása, felügyelete alatt tarthat mindent és mindenkit. (És hogy milyenek a Szűz nők? Ebből a korábbi cikkünkből kiderül.)

Kiemelt kép: Getty Images